DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts piedāvā reģistrētu sūtījumu pārvirzīt arī uz jebkuru pakomātu savā tīklā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uzlabojot pasta pakalpojumu servisu un sūtījumu saņemšanas iespējas, Latvijas Pasts savā mobilajā lietotnē sācis piedāvāt reģistrētu pasta sūtījumu pārvirzīšanu uz jebkuru no Latvijas Pasta pakomātiem visā Latvijā. Mēneša laikā, kopš pakalpojums darbojas testa režīmā, uz pakomātiem pārvirzīts jau gandrīz 300 sūtījumu, un to skaits turpina augt.

Kopš 2019.gada jūlija Latvijas Pasts saviem klientiem – gan fiziskām, gan juridiskām personām – nodrošina iespēju Latvijas Pasta mobilajā lietotnē attālināti pārvirzīt jebkuru izsekojamu, ierakstītu vai apdrošinātu pasta sūtījumu uz citu izvēlētu sūtījuma saņemšanas vietu Latvijas Republikas teritorijā, mainot sākotnējo piegādes adresi, kas norādīta uz sūtījuma. Tagad par sev ērtāko sūtījuma saņemšanas vietu iespējams izvēlēties arī kādu no pakomātiem Latvijas Pasta tīklā – kopumā Latvijas Pastam ir  61 pakomāts visā Latvijā. Mēneša laikā, testējot jauno pakalpojumu, uz pakomātiem klienti izvēlējušies pārvirzīt ap 300 sūtījumu, un interese par šo saņemšanas iespēju palielinās.

Izvēloties pārvirzīt sev adresēto sūtījumu uz kādu no Latvijas Pasta pakomātiem, jāņem vērā, ka sūtījuma svars nedrīkst pārsniegt 31,5 kilogramus, bet sūtījuma izmēram jāatbilst 38 cm x 38 cm x 58 cm. Lai izvairītos no nepiederošu sūtījumu pārvirzīšanas, būtiski pārliecināties, ka pārvirzīšana tiek pieteikta, norādot to pašu mobilā tālruņa numuru, kas jau sākotnēji ir norādīts sūtījuma datos.

Attālinātā veidā pārvirzīt sūtījumu ir iespējams arī uz jebkuru Latvijas Pasta nodaļu visā valsts teritorijā, uz citu saņemšanas adresi – piemēram, biroju – vai  kādu no vairāk nekā 60 degvielas uzpildes stacijām Circle-K, ar kuru Latvijas Pastam noslēgts līgums par sūtījumu izsniegšanu. Tagad šīm daudzveidīgajām iespējām pievienots arī Latvijas Pasta pakomātu tīkls, un tas nozīmē, ka sūtījumu iespējams saņemt vēl ērtāk – ar kurjeru darbā vai mājās, pasta nodaļā, pa ceļam pakomātā vai Circle-K.

Latvijas Pasta mobilās lietotnes sūtījumu pārvirzīšanas risinājums ļauj klientam ātri un efektīvi pārvirzīt sev adresētu pasta sūtījumu uz citu adresi Latvijas Republikas teritorijā bez iesnieguma noformēšanas un iesniegšanas pasta nodaļā. Pārvirzīšanas pakalpojuma saņemšanai klientam jāizmanto Latvijas Pasta mobilās lietotnes funkcija Pārvirzīt sūtījumu, norādot precīzu un funkcionējošu sava mobilā tālruņa numuru un izsekojamā, ierakstītā vai apdrošinātā pasta sūtījuma numuru – to veido 13 zīmju kods ar diviem burtiem sākumā un beigās un deviņiem cipariem, piemēram, AB123456789CD.

Apmaksāt pārvirzīšanas pakalpojumu no savas internetbankas iespējams turpat mobilajā lietotnē.

Aktuālās pakomātu atrašanās vietas iespējams pārbaudīt te. Sīkāka informācija par reģistrēto sūtījumu pārvirzīšanas pakalpojumu Latvijas Pasta mobilajā lietotnē pieejama šeit, bet ar pakalpojuma sniegšanas noteikumiem iespējams iepazīties te.

Circle-K DUS, kurās tiek nodrošināta Latvijas Pasta sūtījumu piegāde, atrodamas te.

Latvijas Pasta mobilo lietotni iespējams lejupielādēt:

iOS https://itunes.apple.com/us/app/pasts/id671598972?mt=8

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.pasts.app

Latvijas Pasts pēdējos gados aktīvi īsteno pāreju uz pakalpojumu sniegšanu digitālajā vidē, nodrošinot pieejamāku pasta pakalpojumu servisu un samazinot resursu patēriņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI