DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs uzsver Trīs jūru valstu investīciju fonda potenciālu projektu īstenošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 27. februārī Rīgā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM un Polijas attīstības bankas (Bank Gospodarstwa Krajoweg) organizētā Trīs jūru valstu investīciju fonda sanāksmē, kas pulcēja fonda dalībvalstu institūciju pārstāvjus, politiķus, Latvijas uzņēmējus un viedokļu līderus.

Konferencē tika diskutēts par Trīs jūru valstu investīciju fonda iespējām veicināt ilgtspējīgu un stratēģiski nozīmīgu infrastruktūras projektu īstenošanu, kas attīstītu reģiona savienojamību transporta, enerģētikas un digitālās infrastruktūras jomās.

Trīs jūru iniciatīvas mērķi ir reģiona ekonomiskās izaugsmes veicināšana, kohēzija ES, kā arī transatlantisko sadarbības saišu stiprināšana, īstenojot ģeopolitiski nozīmīgus infrastruktūras projektus.

Uzstājoties konferencē, A. Pelšs pauda, ka stratēģiski nozīmīgu projektu īstenošanai ir nepieciešams spēcīgs investīciju fonds, Trīs jūru iniciatīvas dalībvalstu politiskā apņēmība, kā arī uzņēmēju interese un atbalsts.

“Augstu novērtējama ikviena iesaistīšanās un centieni izveidot spēcīgu Trīs jūru valstu investīciju fondu ar caurredzamu darbību un labiem rezultātiem,” sacīja valsts sekretārs, vienlaikus paužot gandarījumu par ASV lomu un iesaisti Trīs jūru iniciatīvas attīstībā.

Informācijai

Trīs jūru (Baltijas, Adrijas un Melnās jūras) iniciatīva ir politiska valstu prezidentu līmeņa platforma, kas apvieno 12 ES dalībvalstis: Latviju, Austriju, Bulgāriju, Horvātiju, Čehiju, Igauniju, Ungāriju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju un Slovēniju. Partneru statusā Trīs jūru iniciatīvas samitos piedalās arī ASV, Vācija un Eiropas Komisija.

Līdz šim notikuši četri Trīs jūru iniciatīvas samiti: Horvātijā, Polijā, Rumānijā un Slovēnijā. 2019. gada samitā, kas norisinājās Slovēnijā, oficiāli tika paziņots par Trīs jūru valstu investīciju fonda izveidi. Šā gada 16. un 17. jūnijā Trīs jūru iniciatīvas samits un Biznesa forums norisināsies Tallinā, Igaunijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI