DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU atzīta par 24. labāko tehnisko augstskolu Eiropas Inženierzinātņu programmu reitingā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskās universitāte (RTU) novērtēta kā 24. labākā augstskola jaunajā «Eiropas Inženierzinātņu programmu reitingā 2019» («European Ranking of Engineering Programs 2019» – «EngiRank»), kurā izvērtētas 100 augstākās izglītības iestādes no 13 valstīm, kuras Eiropas Savienībai pievienojušās pēc 2004. gada. Reitingā vērtēts inovācijas, pētniecības, studiju, sadarbības un zināšanu pārneses potenciāls inženierzinātņu izglītībā.

«EngiRank» klasificētas Eiropas tehnoloģiju universitātes, salīdzinot augstskolu sniegumu galvenajās inženierzinātņu jomās – būvniecības inženierzinātnē, enerģētikas, elektronikas un informācijas inženierzinātnēs, vides inženierzinātnē, materiālzinātnē, mehānikas inženierzinātnē, kā arī medicīnas inženierijā. Tāpat sniegts tehnisko augstskolu izvērtējums pēc četriem kritērijiem – inovācijas, pētniecības efektivitātes, studiju kvalitātes un internacionalizācijas.

Visaugstāk novērtētais kritērijs RTU ir pētniecības efektivitāte – tajā RTU atzīta par 7. labāko, inovācijas jomā – par 16. labāko, bet internacionalizācijā – par 25. labāko. Vērtējot inženierzinātņu jomas, visaugstākais novērtējums – 6. vieta – ir būvniecības inženierzinātnei, kas ir arī visaugstākais novērtējums visu Baltijas valstu augstskolu vidū. Vides inženierzinātnē RTU ir 36., bet enerģētikas, elektronikas un informācijas inženierzinātnēs – 37. vieta.

Reitinga pirmajā vietā ierindojas Varšavas Tehnoloģijas universitāte, otrajā – AGH Zinātnes un tehnoloģijas universitāte (abas no Polijas), bet trešajā – Prāgas Ķīmijas un tehnoloģijas universitāte no Čehijas.

Paredzēts, ka nākošajā gadā reitingā izvērtēto universitāšu skaits tiks palielināts, iekļaujot visas Eiropas tehniskās universitātes.  Reitingu veido Polijas Izglītības sistēmas attīstības fonds (Foundation for the Development of the Education System).

Plašāka informācija: engirank.eu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI