DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina pieteikties Jūrmalas pilsētas pludmales nogabalu nomas tiesību izsolei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikties astoņu pludmales nogabalu nomas tiesību izsolei. Nomas tiesības tiek izsolītas uz pieciem gadiem. Nomātajos pludmales nogabalos uzņēmēji varēs izvietot kafejnīcas un sniegt atpūtas pakalpojumus jūrmalniekiem un kūrortpilsētas viesiem.

Izsolei tiek piedāvāti astoņi pludmales nogabali – divi nogabali tiek izsolīti Lielupē, kā arī Pumpuros un Kauguros, viens nogabals Dubultos un viens Mellužos. Izsolē piedāvātie nogabali atrodas gan mierīgās, gan aktīvās atpūtas, kā arī neitrālajā zonā. Atkarībā no pludmales zonējuma nogabalos atļauts izvietot kafejnīcas, piedāvāt atpūtas vai aktīvās atpūtas un sporta pakalpojumus.

Izsoles notiks 23. martā, pieteikšanās izsolei – līdz 19. martam.

Nomas tiesības tiks izsolītas rakstiskā izsolē ar augšupejošu soli. Saskaņā ar izsoles noteikumiem izsoles sākuma cena ir nomas maksa par vienu kalendāro gadu. Pilna pirmā gada nomas maksa jāsamaksā trīs nedēļu laikā no izsoles rezultātu apstiprināšanas. Lai pieteiktos izsolei, ir jāsamaksā reģistrācijas maksa 50 eiro un nodrošinājums 50 % apmērā no sākumcenas. Izsoles solis ir noteikts 10 % apmērā no sākumcenas.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība pludmales nogabalu nomas tiesības izsolē uz pieciem gadiem pirmo reizi piedāvāja 2015. gadā, kad tika ieviesta jauna kārtība ar mērķi sakārtot pludmales zonas apsaimniekošanu un uzņēmējdarbības organizēšanu pludmalē. Izsolot pludmales nogabalu nomas tiesības uz pieciem gadiem, uzņēmējiem tiek dota iespēja plānot savu uzņēmējdarbību ilgtermiņā, lai nodrošinātu kvalitatīvus ēdināšanas un atpūtas pakalpojumus pludmales apmeklētājiem. Tāpat līdz ar izsoļu organizēšanu ieviesta videi draudzīgāka uzņēmējdarbības organizēšana jūras krastā – nomas līgumā noteiktas prasības, kas jāievēro nomniekiem kārtības uzturēšanā un vides aizsardzības jomā.

Patlaban ir iznomāti 40 pludmales nogabali. No iznomātajiem pludmales nogabaliem Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžetā 2019. gadā gūti ieņēmumi 141,34 tūkstošu eiro apjomā.

Informācija par pludmales nogabalu nomas tiesību izsoli un izsoles noteikumi pieejami vietnē www.jurmala.lv sadaļā "Pašvaldība" – "Izsoles".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI