DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Muitas pārvalde liedz ievest Latvijā gandrīz 700 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, novērsa 699 460 cigarešu (34 973 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas ar vilcienu ievestās akmeņogļu un šķeldas kravās un vieglās automašīnas riepās.  

Vakar, 2020. gada 25.februārī, Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzes rezultātā atklāja kontrabandas cigaretes. Vagonā ar šķeldas kravu bija noslēptas 60 000 cigaretes “Premjer" (3000 paciņas). Savukārt, 24.februārī Indras MKP darbinieki, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontroli, atklāja, ka zem akmeņoglēm ir noslēptas kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 620 000 cigarešu (31 000 paciņu) "Premjer".

Šī gada 21. februārī Terehovas MKP amatpersonas, pamatojoties uz riska novērtēšanas rezultātiem, novirzīja skenēšanai no Krievijas iebraukušu vieglo automašīnu “Opel”. Izanalizējot skenēto attēlu, muitas amatpersonām radās aizdomas, ka automobiļa riepās tiek pārvietotas nedeklarētas preces. Veicot riepu demontāžu, aizdomas apstiprinājās – visās četrās riepās bija noslēptas cigaretes. Kopumā šādā veidā tika mēģināts nelegāli ievest Latvijā 19 460 cigaretes (973 paciņas) “Camel”.

Valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par minētajos trīs gadījumos izņemtajām cigaretēm ir vairāk 113 tūkstoši eiro.

Visos gadījumos uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa ierosināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI