DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Rietumvidzemē novērsta patvaļīga mežizstrāde un koksnes zādzība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā nedēļas nogalē AS “Latvijas valsts meži” (LVM) darbiniekiem sadarbībā ar Valsts policiju izdevās novērst patvaļīgu mežistrādi Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagasta mežā un nesaskaņotu koksnes izvešanu, aizturot vainīgos notikuma vietā.

LVM darbinieki, veicot plānotos meža apsaimniekošanas darbus, konstatēja nesaskaņotu mežistrādi – vējā gāzto un lauzto koku garumošanu, par ko informēja LVM Drošības un kontroles daļas kolēģus. Sestdienas agrā rītā minētā teritorija tika apsekota, konstatējot traktoru MTZ ar kokmateriālu pārvadāšanai piemērotu piekabi ar manipulatoru, kurā bija iekrauti LVM piederošie kokmateriāli. Daļa kokmateriālu jau bija izvesta no meža.

Uz notikumu vietu tika izsaukta Valsts policija. Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess, lai noskaidrotu lietas apstākļus un sauktu vainīgās personas pie atbildības.

“Paldies kolēģiem par modrību un atbildības sajūtu, jo neatkarīgi no diennakts laika, tiek uzturētas rūpes par mūsu valdījumā esošo mežu. Atgādinām, ka vējā kritušo un sauso koku izvešana no sev nepiederoša meža ir nelikumīga rīcība un par katru no šiem gadījumiem tiek ziņots policijai. Aicinām ikvienu cīņā pret meža zagļiem nepalikt malā un ziņot tiesībaizsardzības iestādēm par aizdomīgiem koku ciršanas gadījumiem, neatkarīgi no tā, vai tas ir valsts, privātīpašnieka vai pašvaldības mežs. Tikai tādā veidā mēs varēsim izskaust mežu nelikumīgu ciršanu,” aicina LVM Rietumvidzemes Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Vilmārs Katkovskis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI