DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2020. gada 25. februāris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 25. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 22 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošs Lietuvas pilsonis ar viltotām Lietuvas Starptautiskām transportlīdzekļu apdrošināšanas polisēm un viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošs Ukrainas pilsonis ar viltotu Ukrainas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisi.  Viltotie dokumenti izņemti. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Azerbaidžānas un četriem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, un vienai Ukrainas pilsonei, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Krievijas pilsone, kura bija pārkāpusi uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apliecinātas piekrišanas bērna izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Lietuvas, vienam Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu trīs personām – vienam Ukrainas, vienam Latvijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI