DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

BVKB informē būvvaldi par konstatēto saistībā ar būveksperta sertifikāta apturēšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir  informējis Rīgas pilsētas būvvaldi par BVKB Būvspeciālistu sertificēšanas nodaļas pieņemto lēmumu, ar kuru uz laiku apturēts būvspeciālista Arta Dzirkaļa sertifikāts ēku ekspertīzes jomā. Tas saistīts ar daudzfunkcionālā kompleksa “Z-Towers” ekspertīzi.

Lēmums pieņemts par būvspeciālista profesionālās darbības pārkāpumiem ekspertīzes veikšanas gaitas dokumentēšanā un nepietiekami pamatota ekspertīzes atzinuma sagatavošanā. Par minētajiem pārkāpumiem normatīvais regulējums paredz atbildību - būvspeciālista sertifikāta darbības apturēšanu uz laiku.

Viens no BVKB kā sertificēšanas iestādes uzdevumiem ir ne tikai sertificēt būvekspertus, bet arī veikt viņu patstāvīgās prakses uzraudzību. Uzraudzības ietvaros BVKB izvērtē saņemtās sūdzības vai informāciju par būvspeciālista profesionālās darbības pārkāpumiem, kā arī konkrētā eksperta sagatavotā atzinuma pamatotību un atbilstību normatīvo aktu prasībām.

BVKB ir informējis Rīgas pilsētas būvvaldi par lietā konstatētajiem apstākļiem, lai tā savas kompetences ietvaros lemtu par turpmākajām darbībām saistībā ar daudzfunkcionālo kompleksu “Z-Towers”.

BVKB Būvspeciālistu sertificēšanas nodaļas pieņemtais lēmums ir stājies spēkā šā gada 24. februārī un tas ir apstrīdams BVKB direktoram viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI