DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I.Mūrniece: stingri atbalstām Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija stingri atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo vienotību. Mēs turpināsim Krimas aneksijas neatzīšanas politiku, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 25.februārī, Saeimā tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Dmitro Razumkovu (Dmytro Razumkov), kura vadītā delegācija šajās dienās uzturas oficiālā vizītē Latvijā.

Latvija un Ukraina ir ļoti tuvi partneri, mūs vieno ciešs dialogs.  Turpināsim veiksmīgo sadarbību starptautiskajās organizācijas, tostarp Eiropas Padomē un tās Parlamentārajā asamblejā (EPPA). Mums kopā ar citām līdzīgi domājošām valstīm ir jāraugās, lai Krimas un Donbasa jautājumi nepazustu no Eiropas dienas kārtības, uzsvēra I.Mūrniece.

Pārrunājot drošības situāciju reģionā, Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Ukrainas centienus konflikta risināšanā valsts austrumos, tomēr pauda bažas, ka, neskatoties uz Normandijas samitā panākto vienošanos par situācijas stabilizāciju, sadursmes turpinās.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs pateicās Latvijai par ilggadēju un konsekventu atbalstu Ukrainai gan politiski, gan cilvēciskā līmenī, nodrošinot rehabilitāciju un palīdzību konflikta zonā cietušajiem karavīriem un karadarbības skartajiem bērniem. Augstu novērtējam sadarbību ar Latviju EPPA, kā arī pateicamies par atbalstu, atzīstot Krimas tatāru deportācijas par padomju varas īstenotu genocīdu, pauda D.Razumkovs.

I.Mūrniece uzsvēra, ka abām valstīm arī turpmāk būs cieši jāstrādā kopā, stājoties pretī Krievijas centieniem pārrakstīt vēsturi un starptautiskās sabiedrības acīs attaisnot savas prettiesiskās darbības Ukrainā un Gruzijā. Krievijas mērķis ir mīkstināt Rietumu nostāju un panākt sankciju atcelšanu. To nedrīkst pieļaut, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.   

D.Razumkovs apliecināja, ka Ukraina turpina eiroatlantiskās integrācijas ceļu, neskatoties uz augsto cenu, kas valstij ir jāmaksā par šo izvēli. I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka Ukraina turpina reformas gan pretkorupcijas jomā, gan pārkārtojot valsts ekonomiku.

Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Ukrainas parlamentu ir skaitliski lielākā – tajā darbojas 44 deputāti, tā apliecinot abu valstu draudzību un solidaritāti.  Arī turpmāk varat rēķināties, ka būsim cieši partneri un atbalstīsim viens otru, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja. 

Ar D.Razumkovu šodien Saeimā tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš, Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Aldis Adamovičs, grupas vadītāja vietniece Juta Strīķe, kā arī deputāts Raimonds Bergmanis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI