DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstniece iesniedz akreditācijas vēstuli Kosovas prezidentam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 20. februārī Prištinā Latvijas vēstniece Gunta Pastore iesniedza akreditācijas vēstuli Kosovas Republikas prezidentam Hašimam Tači (Hashim Thaçi).

Amatpersonas pauda gandarījumu par Latvijas un Kosovas draudzīgajām un konstruktīvajām divpusējām attiecībām. Prezidents pateicās par Latvijas atbalstu Kosovai, kā arī uzsvēra ekonomiskās sadarbības potenciālu.  

Vēstniece atzīmēja, ka Latvija iestājas par Eiropas Savienības (ES) aktīvu iesaisti Rietumbalkānu reģionā. Latvija atbalsta Kosovas integrācijas procesu ES. Esam gandarīti, ka Latvijas eksperti piedalās ES mērķsadarbības (twinning) projektos Kosovā, palīdzot veikt reformas tādās jomās kā likuma varas stiprināšana un datu aizsardzība. Prezidents teica, ka Kosova vēlas iespējami daudz mācīties no Latvijas pieredzes.

Sarunā tika skartas arī aktualitātes Belgradas-Prištinas dialogā, tostarp nesen panāktās vienošanās par gaisa un dzelzceļa savienojumu atjaunošanu starp Kosovu un Serbiju, kā arī par automaģistrāļu būvi starp abu valstu galvaspilsētām. 

Latvijas vēstniece rezidē Prāgā, Čehijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI