DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sestdien ugunsgrēkā Lubānas novadā cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 22. februāra plkst. 6.30 līdz 24. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 178 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 134 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 8.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Lubānas novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā māja 80m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc palīdzības saņemšanas no NMPD mediķiem turpināja darbu notikuma vietā. Plkst. 12.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Babītes novadā, kur Babītes ezerā atradās divas laivas ar kopumā četriem cilvēkiem un stiprā vēja dēļ nespēja nokļūt krastā. Ugunsdzēsēji glābēji ar motorlaivu palīdzību nogādāja laivas un cilvēkus krastā.

Saistībā ar stiprā vēja postījumiem laika posmā no sestdienas plkst. 6.30 līdz šodienas plkst. 8.00 VUGD ir saņēmis 92 izsaukumus. Galvenokārt, bija nepieciešama nolūzušu koku novākšana no ceļa braucamās daļas, bet septiņos gadījumos tika novāktas bojātas konstrukcijas, kas apdraudēja iedzīvotāju drošību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI