DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Vācija ir stratēģiski svarīgs ekonomikās sadarbības partneris Latvijai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 21. februārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Rīgā tikās ar Vācijas federālo ekonomikas ministru Pēteru Altmeieru, lai pārrunātu Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, tostarp politisko dialogu un ekonomisko sadarbību, kā arī jautājumus, kas skar Eiropas Savienību (ES). P. Altmeiers iepazīstināja Latviju ar Vācijas prezidentūras prioritātēm ES Padomes laikā.

“Vācija ir stratēģiski svarīgs ekonomikās sadarbības partneris Latvijai, tādēļ mēs esam atvērti vēl plašākai sadarbībai, īpaši Vācijas investīcijām Latvijā. Mūsu sadarbības paplašināšanu saredzam enerģētikā un informācijas tehnoloģiju jomā,” uzsvēra E. Rinkēvičs. Ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka liela loma “zaļās” ekonomikas veicināšanā ir zinātnei un pētniecībai.

Amatpersonas pārrunāja notiekošās nākamā perioda ES daudzgadu budžeta sarunas, gaidāmo Eiropas nākotnes konferenci un ES Austrumu partnerības politiku. Puses apmainījās nostājām par projektu “Nord Stream 2”. 

E. Rinkēvičs pauda nostāju, ka projekts Rail Baltica ir nozīmīgs pārrobežu projekts visai Eiropai, tādēļ ir svarīgs Vācijas atbalsts pietiekamam ES līdzfinansējumam šim projektam no nākamā perioda ES daudzgadu budžeta. “Vācu uzņēmumu pieredze ir pieprasīta visos šā projekta posmos,” akcentēja ministrs.

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs pateicās par Vācijas būtisko ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI