DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Valsts pārvaldes komisija atzinīgi vērtē plānoto atalgojuma sistēmas reformu valsts pārvaldē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 19.februārī, atzinīgi novērtēja plānoto valsts pārvaldes un pašvaldību darbinieku atlīdzības sistēmas reformu. 

“Valsts kanceleja, prezentējot savu redzējumu par to, kā īstenot valsts pārvaldē strādājošo atalgojuma sistēmas reformu, ir uzsākusi sarunu par efektīvu valsts pārvaldi. Komisija tajā saskata daudz atbalstāmu ierosinājumu un ir gatava darbam ar atlīdzības likuma grozījumiem,” šodien sacīja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga pēc komisijas sēdes, kurā deputāti tikās ar Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski. 

Patlaban Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma grozījumi ir iesniegti Ministru kabinetā un notiek aktīvs starpministriju saskaņošanas process. Pēc atzinumu izvērtēšanas grozījumi tiks virzīti apstiprināšanai valdībā, lai pēc tam tos iesniegtu Saeimā, deputātus sēdē informēja Valsts kancelejas direktors J.Citskovskis. Viņš pauda cerību, ka galīgajā lasījumā Saeimā tos varētu pieņemt šī gada rudens sesijā. 

Reformas mērķis ir pārskatīt līdzšinējo atlīdzības politiku, un būtiskākie pasākumi ir piemaksu mazināšana, vidējā atalgojuma tuvināšana atalgojumam privātajā sektorā, kā arī mēnešalgu skalas palielināšana īpaši augsti kvalificētiem darbiniekiem. Izmaiņas atalgojumā paredzēts īstenot pieejamā finansējuma ietvaros, uzsvēra J.Citskovskis. 

Likumprojektā paredzēts noteikt attiecīgās mēnešalgas grupas ieteicamo minimālo, vidējo un obligāto maksimālo mēnešalgas līmeni un tos izteikt kā koeficientus pret bāzes algu. Bāzes algu noteiks, ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes publicēto iepriekšējā gada mēneša vidējo darba samaksu un inflāciju. 

J.Citskovskis deputātiem apliecināja, ka atalgojums nevienam samazināts netiks, un pauda cerību, ka izmaiņas varēs stāties spēkā no nākamā gada.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI