DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece: Latviju un Islandi vieno īpašas attiecības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

“Latviju un Islandi vieno īpašas attiecības. Mēs nekad neaizmirsīsim, ka Islande bija pirmā valsts, kas 1991.gada augustā atzina mūsu valsts neatkarības atjaunošanu,” otrdien, 18.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar Islandes ārlietu un starptautiskās attīstības sadarbības lietu ministru Gudlaugiru Touru Tourdarsonu (Guðlaugur Þór Þórðarson).

I.Mūrniece akcentēja, ka Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) sadarbība ir spēcīga platforma, kas ļauj apvienot spēkus, lai kopīgi risinātu reģionam svarīgos jautājumus, jo īpaši drošības, savienojamības un klimata pārmaiņu jomās. Puses atzinīgi novērtēja gadu gaitā izveidotos ciešos cilvēku kontaktus starp valstīm un uzsvēra, ka nākotnē būtu jāsekmē aktīvāka jauniešu sadarbība Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā.

Tāpat I.Mūrniece un Islandes ārlietu ministrs sprieda par aktuālo situāciju drošības jomā, izceļot NATO un transatlantiskās sadarbības nozīmību reģiona drošības stiprināšanā. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja Islandes iesaisti NATO paplašinātās klātbūtnes nodrošināšanā Baltijas reģionā. “Esam nobažījušies par Krievijas mēģinājumiem pārrakstīt Otrā pasaules kara vēsturi. Mēs to redzam kā mēģinājumu attaisnot savu agresīvo rīcību Gruzijā, Ukrainas austrumos un Krimas okupāciju pēdējos gados,” sacīja I.Mūrniece.

Ar Islandes ārlietu un starptautiskās attīstības sadarbības lietu ministru tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas deputāte Linda Ozola un Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Islandes parlamentu pārstāvis Aleksandrs Kiršteins.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI