DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece: ārzemēs dzīvojošie tautieši ir svarīga mūsu sabiedrības daļa

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Ārzemēs dzīvojošie tautieši ir svarīga mūsu sabiedrības daļa, un esam pateicīgi Pasaules Brīvo latviešu apvienībai (PBLA) par aktīvo darbu Latvijas labā, otrdien, 18.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā tiekoties ar PBLA vadību.

Saeimas darba kārtībā ir vairāki diasporai būtiski jautājumi, un mēs vēlamies motivēt tautiešus atgriezties uz dzīvi Latvijā, sacīja I.Mūrniece, uzsverot nepieciešamību arī pēc praktiska atbalsta, piemēram, iesaistoties darba tirgū Latvijā.

Kā piemēru Saeimas priekšsēdētāja izcēla parlamentā pirmajā lasījumā atbalstītos grozījumus Valsts civildienesta likumā, kas paredz atvieglot kārtību, kādā ikviens diasporas pārstāvis atbilstoši savām spējām, izglītībai un kvalifikācijai var kļūt par civildienesta ierēdni Latvijā. Tāpat parlamentā tiek skatīti grozījumi, kas paredz remigrējušam diasporas loceklim ārvalstīs gūtajam pensijas ienākumam neapliekamo minimumu piemērot tādā apmērā, kādā tas noteikts attiecīgajā ārvalstī.

PBLA pārstāvji pateicās Saeimai par atbalstu ārzemēs mītošajiem tautiešiem, izceļot arī 2018.gadā pieņemto Diasporas likumu. I.Mūrniece un PBLA pārstāvji bija vienisprātis, ka jāturpina aktīvais darbs ar ārzemēs mītošajiem tautiešiem, īpašu uzmanību pievēršot nesen aizbraukušajiem latviešiem un motivējot viņus aktīvāk organizēties un līdzdarboties.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgus vārdus veltīja PBLA darbam, veicinot kontaktus starp latviešu izcelsmes uzņēmējiem un profesionāļiem un tādējādi sekmējot arī tirdzniecības kontaktus un investīciju piesaisti Latvijai.

Tāpat puses sprieda par atbalstu ģimenēm, kuras atgriezušās uz dzīvi Latvijā un kuru bērni turpina mācības skolā. PBLA kā būtisku akcentēja atbalstu pedagogiem darbā ar bērniem, kuri turpina skolas gaitas Latvijā.

PBLA ir ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība, kas dibināta 1955.gadā. PBLA biedri ir Eiropas Latviešu apvienība, Amerikas latviešu apvienība, Latviešu apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē, Latviešu Nacionālā Apvienība Kanādā, Dienvidamerikas un Karību Latviešu Apvienība un Krievijas Latviešu Kongress.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI