DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Izsludina uzsaukumu klimatam draudzīgo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina fabrika līdz 1. martam aicina agrīnās stadijas klimatam draudzīgo tehnoloģiju jaunuzņēmumus, kas nav vecāki par trim gadiem, pieteikties vienīgajai Eiropas Savienības (ES) straujas biznesa izaugsmes un uzņēmuma vērtības kāpināšanas programmai «Climate-KIC Accelerator».

«Climate-KIC Accelerator» ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas «Climate-KIC» iniciatīvām. Tās mērķis ir atbalstīt iniciatīvas klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanai un «tīro» tehnoloģiju komercializāciju.

Pieteikties dalībai «Climate-KIC Accelerator» iespējams ej.uz/Climate-KICAccelerator Programma ilgst no maija līdz oktobra beigām. Dalībuzņēmumi saņems individuālo mentoringu, ekspertu vadītās apmācības, piekļuvi «Climate-KIC Accelerator» partneru tīklam, iespēju prezentēt savu jaunuzņēmuma ideju ES un iegūt līdzfinansējumu izaugsmei, kā arī atbalstu līdz 10 tūkst. eiro. 

Pērn programmā tika uzņemti astoņi otrā līmeņa Latvijas jaunuzņēmumi  – «InLable», «SpirulinaNord», «PVStream», «Catalyco», «Empyrio», «Artusystem-HLPG», «Amplycam», kā arī «Alternative Plants». Uzņēmumi pārstāv dažādas nozares un radījuši tādus risinājumus kā neviltojamu preču marķējumu, universālu dīzeļdegvielas un gāzes aprīkojumu, kas ļauj samazināt automašīnu izmešus un degvielas izmaksas dīzeļdegvielas dzinējiem, sistēmu, kas nodrošina organisko atkritumu ar lielu mitrumu sākotnējo žāvēšanu un sadedzināšanu, kā arī citus risinājumus. Kopš dalības akceleratorā uzņēmums «Alternative Plants», kas ražo dabīgas aktīvās sastāvdaļas kosmētikai, iekļuvis «Forbes» daudzsološāko Latvijas zinātnes jaunuzņēmumu TOP15. «SpirulinaNord», kas radījis tehnoloģiju superēdiena - tropu alģes spirulīnas audzēšanai Latvijas apstākļos, atzīts par vienu no uzvarētājiem EIT zināšanu kopienas «EIT Food» jauno ideju/jaunuzņēmēju konkursā «Inovāciju balva». Savukārt «Amplycam» ar izstrādāto ugunsgrēku atklāšanas un uzraudzības sistēmu triumfēja arī «Latvijas Valsts mežu» jaunuzņēmumu konkursā.

Šogad akcelerators atkal atvērts tieši pirmā līmeņa jaunuzņēmumiem, kuri vēl nav identificējuši savu biznesa modeli un sasnieguši pirmo klientu. Programmas atbalsts ļaus uzņēmumiem pārbaudīt izvēlēto biznesa modeli un virzīt to pretim komerciāliem panākumiem. Vairāk informācijas par programmu – ej.uz/parAccelerator

Programmu Latvijā īsteno RTU Dizaina fabrikas «EIT Climate-KIC HUB Latvia». RTU ir «EIT Climate-KIC» partneris kopš 2016. gada, nodrošinot iespēju Latvijas studentiem, zinātniekiem, jaunuzņēmumiem un dažādu jomu profesionāļiem attīstīt uzņēmējdarbības prasmes, vienlaikus radot risinājumus klimata izmaiņu samazināšanai. Papildu informācija par «EIT Climate-KIC HUB Latvia» – ej.uz/climatekicHUB

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI