DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris tiekas ar NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa štāba komandieri

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 18. februārī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tiksies ar NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa štāba komandieri ģenerālleitnantu Slavomiru Voicehovski (Sławomir Wojciechowski), lai pārrunātu starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus, kā arī daudznacionālā divīzijas “Ziemeļi” štāba attīstības gaitu.

Vizītes laikā NATO Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa štāba komandieris apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar daudznacionālā divīzijas štāba “Ziemeļi” komandieri ģenerālmajoru Flemingu Matiasenu (Flemming Mathiasen), NATO spēku integrācijas vienības komandieri pulkvedi Jāni Gaili un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru.

Jau ziņots, ka daudznacionālo divīzijas štābu “Ziemeļi” Ādažu bāzē atklāja 2019. gada 8.martā.

Štāba izveides mērķis ir uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā. Štāba uzdevumi ir aizsardzības plānošana, militāro mācību un aktivitāšu organizēšana un īstenošana, lai palielinātu iesaistīto valstu savstarpējo savietojamību un spēju kopīgi veikt aizsardzības uzdevumus. 

Latvija divīzijas štāba darbībai nodrošina virsniekus un administratīvo personālu štāba uzdevuma veikšanai, kā arī nepieciešamo infrastruktūru Ādažu bāzē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI