DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2020
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 14. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošs Kirgizstānas pilsonis ar viltotu Bulgārijas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisi. Persona saukta pie administratīvās atbildības. Viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Tadžikistānas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Ukrainas pilsonei, jo ārzemniece nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniecei nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Silenes, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Igaunijas, vienam Indijas, vienam Krievijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām – trīs Krievijas, diviem Latvijas, diviem Ukrainas, diviem Baltkrievijas, vienam Igaunijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Sestdien, 15. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti četri ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Vientuļu robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar automašīnu izceļojošs Latvijas pilsonis ar viltotu Čehijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts. Grebņevas un Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar kravas automašīnu un piekabi izceļojošs Kazahstānas  un viens Lietuvas pilsonis ar viltotām Lietuvas Starptautisko transportlīdzekļu apdrošināšanas polisēm. Viltotie dokumenti izņemti. Personas sauktas pie administratīvās atbildības. Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Kirgizstānas pilsonis, kura pasē bija viltotas Lietuvas un Polijas robežšķērsošanas spiedogu atzīmes. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Veicot prāmja pasažieru saraksta pārbaudi, Rīgas Pasažieru ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1999. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai ASV pilsonei, jo ārzemniecei nebija derīga ceļošanas dokumenta, savukārt Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un divi Ķīnas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena nepilngadīga Latvijas pilsone, kurai nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – pieciem Igaunijas un diviem Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – četriem Latvijas, diviem Krievijas, vienam Moldovas, vienam Kazahstānas, vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Svētdien, 16. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar kravas automašīnu izceļojošs Ukrainas pilsonis ar viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Veicot prāmja pasažieru sarakstu pārbaudi, Rīgas Pasažieru ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1995. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un septiņiem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti pieciem Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu deviņām personām – trīs Latvijas, diviem Krievijas, vienam Ukrainas, vienam Serbijas, vienam Lietuvas un vienam Polijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI