DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs Minhenē pārrunā ar EK viceprezidenti V. Jurovu tiesiskuma stiprināšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 16. februārī, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Minhenes Drošības konferences ietvaros tikās ar Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenti Veru Jurovu (Věra Jourová).

Tiekoties ar V. Jurovu, tika pārrunāti EK plāni saistībā ar tiesiskuma stiprināšanu un cīņu ar dezinformāciju. E. Rinkēvičs augstu novērtēja EK viceprezidentes apņemšanos cīnīties ar dezinformāciju. Ministrs apliecināja, ka Latvija arī turpmāk ir gatava sniegt aktīvu ieguldījumu šajā jomā, daloties savā pieredzē. Tāpat ārlietu ministrs E. Rinkēvičs pauda viedokli, ka tehnoloģiju kompāniju un digitālo platformu pašregulācija nav uzskatāma par efektīvu, tāpēc ir nepieciešams meklēt risinājumus, kas noteiktu šo kompāniju atbildību dezinformācijas apkarošanā.

E. Rinkēvičs aicināja EK viceprezidenti apmeklēt Latviju, lai iepazītos ar NATO Stratēģiskās komunikācijas ekselences centra Rīgā līdz šim paveikto un nākotnes plāniem dezinformācijas apkārošanā.

Papildus E. Rinkēvičs tikšanās laikā Ar V. Jurovu uzrunāja jautājumu par Latvijas valstspiederīgās Kristīnes Misānes gadījumu. Ministrs informēja EK viceprezidenti par K. Misānes lietas aktualitātēm, kā arī apsprieda iespējamos tiesiskos instrumentus K. Misānes lietas risināšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI