DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

20. februārī "Maini dzīvi, domā plašāk!" Milzkalnē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus un jaunatnes darbā iesaistītos piedalīties bezmaksas informatīvā seminārā “Maini dzīvi, domā plašāk!”, kas norisināsies 20. februārī no plkst. 13:00 līdz 17:00 Milzkalnē, “Šlokenbekas muižā”.

Semināra laikā jaunieši un jaunatnes darbā iesaistītās atbalsta personas uzzinās ne tikai par programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu iespējām, bet arī tiks aicināti uz atklātu sarunu ar Sintiju Bērziņu, kura neraugoties uz ikdienas izaicinājumiem ir kļuvusi par aktīvu sabiedrības locekli, kas dalās ar uzkrāto pieredzi gan ar jauniešiem, gan jaunatnes darbā iesaistītajiem.

Sintija pati pārvietojas ratiņkrēslā un neformālajā izglītībā darbojas jau kopš 2005. gada. Viņa piedalījusies vairākos projektos Eiropā un Japānā gan kā dalībniece, gan kā to organizatore un neformālās izglītības vadītāja. Pārsvarā Sintijai interesē iekļaujoši projekti un māksla. Kā viņa pati saka, viņas superspējas ir māksla. Viņas moto: "Ja varu es, tad vari arī tu!" Aktivitātē vari sagaidīt iedvesmojošus un iedrošinošus pieredzes stāstus, un radošu darbošanos.

Seminārā aicināti piedalīties:

1. Projektu potenciālie īstenotāji: jaunatnes darbinieki, skolotāji, vadītāji, sociālie darbinieki, lēmumu pieņēmēji – paredzētas aktivitātes par projektu veidiem, atbalsta mehānismiem jaunatnes projektu īstenošanai, ietekmi, prakses piemēriem u.c.

2. Jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem – paredzētas atraktīvas aktivitātes, izmantojot neformālās izglītības metodes, reālos pieredzes stāstus un darbošanos ar savām idejām.

Pasākuma norises vieta ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Dalībniekiem, kuriem nepieciešama asistenta vai tulka klātbūtne, tā tiks nodrošināta, norādot īpašās vajadzības dalībnieka pieteikumā.

Semināriem aicinām pieteikties tiešsaistē:

http://ejuz.lv/engureiedvesma

Eiropas Komisija ir izstrādājusi starptautisku iniciatīvu “Network of Role Models”, kuras mērķis ir iedvesmot jaunieti līdzdarboties, mazināt atstumtību, radikalizāciju, kā arī veicināt sociālu iekļaušanu, aktīvu pilsoniskumu un piederību Eiropas vērtībām, radot vietu nopietnām un nenopietnām sarunām ar iedvesmas personām (Role Models).

Latvijā Eiropas Komisijas izstrādāto iniciatīvu jauniešiem īsteno JSPA. Informācija par plānotajiem pasākumiem un to norises vietām būs pieejama www.jaunatne.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI