DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13. februāra plkst. 6.30 līdz 14. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 9.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva koka dzīvojamā māja 140m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 15.40 ugunsgrēks tika likvidēts. Ēkā bija uzstādīts dūmu detektors.

VUGD atgādina: no šā gada 1.janvāra visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājās arī ugunsdzēsības aparātam! Ugunsdzēsības aparāts privātmājā noderēs neliela ugunsgrēka dzēšanai tā aizdegšanās sākuma stadijā. Jāatceras, ka ugunsdzēsības aparātu drīkst izmantot tikai tad, ja dzēšana nedara draudus veselībai un dzīvībai. Ja notikusi ugunsnelaime – izvērtējiet situāciju un neapdraudiet sevi, bet nekavējoties zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un izsauciet ugunsdzēsējus glābējus!     

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, lifta poga, skaidas, ledusskapis, elektrības sadales skapis, pagraba starpsiena, sodrēji ēku dūmvados, siltumnīca ar piebūvi, ēkas siena un jumts, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI