DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā būs lielkoncerts “Lielais blieziens Valmierā 2020”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

23.maijā Valmierā, Dīvaliņu pļavās norisināsies viens no šī pavasara grandiozākajiem pasākumiem – lielkoncerts “Lielais blieziens Valmierā 2020”, kurā piedalīsies septiņas populāras latviešu grupas: “Pērkons”, “Credo”, “Astro’n’out”, “Z-Scars”, “Singapūras satīns”, “Transleiteris”, kā arī repa mākslinieki VIŅA un Ozols. Mūziķu priekšnesumu starplaikos par izklaidi gādās pazīstamais, enerģiskais un atraktīvais DJ Roberts Lejasmeijers.

Lai gan šo mākslinieku vārdi komentārus neprasa, tomēr atgādināsim, ka nākamgad leģendārā grupa “Pērkons”, kuras lielākos hītus (”Zaļā dziesma”, “Gulbis”, “Gandrīz tautasdziesma” u.c.), šķiet, zina ikviens, nākamgad ar vērienu svinēs 40 gadu jubileju. Savukārt grupa “Credo” pērn vērienīgā koncerttūrē nosvinēja savu 45 gadu jubileju, un tās repertuārā aizvien ir gan vecās, labās dziesmas (“Disnejlenda”, “Meitene ar kallu ziediem” u.c.), gan jauni un nesen tapuši skaņdarbi. Arī grupas “Astro’n’out” un “Z-Scars” gandrīz varētu dēvēt par klasiķiem: astronauti sevi pierādījuši uz Latvijas skatuves jau 15 gadu garumā un dzīvo mūzikā ar Raiņa citāta “Pastāvēs, kas mainīsies” pieeju, bet “Z-Scars” nākamgad varēs svinēt 20 gadu jubileju. Beidzamās aktivitātes no grupas puses bija pirms diviem gadiem, kad, atsaucoties Mārtiņa Freimaņa fonda aicinājumam, viņi ierakstīja savu versiju dziesmai “Kad Ēģiptē sniegs”.

“Singapūras Satīns” ir latviešu repa grupa, kuras jaunākais albums “Ne jau atkal” ir nominēts “Zelta mikrofonam” kategorijā “Labākais Hiphop albums”, savukārt skaņdarbs “Piededzini mann” ir viena no “Origo” zelta dziesmām. Šo mūzikas žanru koncertā pārstāvēs arī VIŅA (jeb Zelma Jēgere), kura savu karjeru uzsāka 2014.gadā, bet dažus gadus vēlāk laida klajā pirmo mini albumu "Elpo EP", kurā ietilpst septiņas dziesmas, tajā skaitā jau publikai zināmā dziesma “Uguns” un vairāki pavisam svaigi skaņdarbi.

Runājot par grupu “Transleiteris”, jāpiemin, ka Laura Mihailova un Edžus Ķaukuļa dibinātā grupa joprojām burtiski vārdu pa vārdam pārtulko Eiropā populārākos hītus. Duets regulāri uzstājas Latvijas lielākajos festivālos un saviesīgos pasākumos lielākajās Latvijas pilsētās.

Arī hiphopa mūziķis Ozola (īstajā vārdā Ģirts Rozentāls) ir gana labi pazīstams. Savu karjeru viņš uzsāka 1996.gadā grupā “Fact” kā basģitārists, bet kopš 2000.gada darbojas kā solo mākslinieks. Ozols trīs reizes ir saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu. Pēc ilgāka pārtraukuma 2008.gadā kopā ar Nātri izdeva Streetshop Mixtape Vol. 1 un pēc gada arī savu ceturto studijas albumu “Neatkarība”. 2018.gadā viņš izdeva albumu “Neona pilsēta”.

Tieši pusnaktī pasākuma norises vietā paredzēts grandiozs salūts un, kā norāda koncerta rīkotāji, šovasar Vidzemes pusē šis varētu būt viens no jaudīgākajiem pasākumiem, tāpēc pasākuma sauklis ir “Tev tur ir jābūt!”.

Atgādināsim, ka Dīvaliņu pļavas atrodas netālu no Valmieras centra, un 2018.gada vasarā ar savu koncertu “Skārda bungu” tūres ietvaros šeit viesojās grupa “Prāta vētra”, pulcinot tūkstošiem klausītāju.

Ieeja pasākumā no plkst.16.00; pasākums plānots līdz 24.maija plkst.5.00 no rīta.

Pasākuma vietā būs pieejami atspirdzinoši dzērieni, ēdieni un dažādas uzkodas.

Pasākumā (gan, iegādājoties biļetes, gan bufetes zonā) norēķināties varēs tikai skaidrā naudā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI