DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku un Valsts robežsardzes vadība pārrunā turpmāko sadarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 14. februārī, Ādažu bāzē Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tiksies ar Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Gunti Pujātu, lai pārrunātu līdzšinējo sadarbības projektu izpildes gaitu un turpmāko sadarbību.

Saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju Nacionālo bruņoto spēku likumā paredzētajos valsts apdraudējuma gadījumos Valsts robežsardze piedalās valsts aizsardzības nodrošināšanā, pārejot Nacionālo bruņoto spēku sastāvā un pildot tiesību aktos un rīcības plānošanas dokumentos noteiktos uzdevumus. Miera laikā Nacionālie bruņotie spēki un Valsts robežsardze plāno savstarpējo savietojamību bruņojuma, ekipējuma un sakaru nodrošināšanas jomā, kā arī apmācību jomā un koordinē sadarbības mehānismus krīzes situācijām.

Ministru kabinets 2015.gadā atbalstījis Valsts robežsardzes ekipējuma un ieroču iepirkumus, piemērojot Nacionālo bruņoto spēku ieroču un ekipējuma standartus.

Nacionālie bruņotie spēki īsteno sadarbību ar Valsts robežsardzi valsts robežas drošības stiprināšanai. Galvenie sadarbības virzieni ir gan kopējas mācības, kuru mērķis ir nodrošināt efektīvu karavīru un robežsargu sadarbību militārās operācijās, gan robežsargu apmācība Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un citās Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI