DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Saeima par NEPLP locekļiem ievēl Jāni Eglīti un Ievu Kalderausku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 13.februārī, par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļiem ievēlēja žurnālistus Jāni Eglīti un Ievu Kalderausku. 

NEPLP locekļus amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima. Aicinājums pieteikt NEPLP locekļu amata kandidātus izsludināts, ņemot vērā, ka Saeima aizvadītā gada 2.maija sēdē atbalstīja Guntas Līdakas atbrīvošanu no NEPLP locekles amata un 10.oktobra sēdē lēma par Daces Ķezberes atbrīvošanu no amata ar 15.decembri. 

Cilvēktiesību komisija iepriekš uzklausīja 13 amatam izvirzītos kandidātus. Bez Cilvēktiesību komisijas diviem izvirzītajiem NEPLP locekļa amata kandidātiem uz amatiem pretendēja vēl 11: ārštata žurnāliste, recenzente, mediju analītiķe Aija Dulevska, RISEBA lektors Sabiedrisko attiecību un reklāmas menedžmenta programmā, Latvijas Pašvaldību mācību centra pasniedzējs Ilmārs Jargans, SIA “Mediju grupa Super FM” radio raidījumu vadītāja, redaktore Jekaterīna Jerofejeva-Āboliņa, Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte, rakstniece, Rīgas domes deputāte Eva Mārtuža, datorfirmas SIA “NT Piedzīvojumi” valdes loceklis Andis Plakans, bijušais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis, bijušais Saeimas deputāts Kārlis Seržants, bijušais interneta žurnāla “Satori.lv” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, konsultants, pētnieks Latvijas Universitātē Oļģerts Tipāns un žurnālists Jānis Zariņš. 

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju. 

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta. Tāpat par NEPLP locekļa amata kandidātiem var kļūt tikai tādas personas, kuras ir tiesīgas saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI