DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

D. Beitnere-Le Galla Meksikas vēstniekam: cilvēku savstarpējie kontakti ir pamats stiprai sadarbībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

Cilvēku savstarpējie kontakti ir pamats stipram sadarbības tiltam, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, trešdien, 12.februārī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fransisko Eduardo del Rio Lopesu (Francisco Eduardo del Río López).

Vēstnieks uzvēra, ka viena no Meksikas ārpolitikas prioritātēm ir attīstīt parlamentāro diplomātiju, tādēļ rosinās Meksikas parlamentā izveidot grupu sadarbībai ar Baltijas valstīm. Abas puses bija vienisprātis, ka savstarpēja sapratne veidojas tiešos cilvēku kontaktos, un mēs varam viens no otra mācīties, kā risināt lokālus un globālus jautājumus.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārrunāja klimata izmaiņas un to radītos izaicinājumus. Mums kopīgiem spēkiem jāmeklē, kā veidot vienotu izpratni par ikdienas izvēles rīcības sekām, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

D.Beitnere Le-Galla izcēla sadarbības iespējas izglītības jomā, vienlaikus atzinīgi novērtējot Meksikas studentu interesi par Latviju un kopienas ieguldījumu Meksikas bagātās kultūras uzturēšanā un popularizēšanā mūsu valstī.

Pārrunājot politiskos procesus, vēstnieks izcēla sadarbības ar Eiropas Savienību nozīmi un pauda atzinību tās dalībvalstu kopīgajam darbam demokrātijas stiprināšanā. D.Beitnere Le-Galla uzsvēra, ka demokrātija ir vislabākais veids, kā pārvaldīt valsti un svarīgi saglabāt tai ticību.

F.E. del Rio Lopess rezidē Zviedrijā un ārlietu dienestam pievienojies 1977.gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI