DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VP pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā mantas bojāšanu un zādzību no īpašuma Ventspilī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušā gada janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika saņemta informācija par to, ka Ventspilī, kādā īpašumā, izsitot logu, ir notikusi zādzība. Ar šīm darbībām cietušajam tika nodarīti aptuveni 400 eiro lieli materiālie zaudējumi. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada 18. janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī  tika saņemta informācija par to, kāda persona, ieejot neapdzīvotā nekustamā īpašuma nožogotā teritorijā Ventspilī, izsita dubultā loga rūti, kas savieno dzīvojamās mājas priekšnamu ar dzīvojamām telpām. Pa izsistā loga aili persona iekļuva mājas dzīvojamās telpās un izdarīja zādzību, paņemot vairākas mantas –  trimmeri, elektrisko sūkni, elektrisko skrūvgriezi, leņķa slīpmašīnu un citas mantas, ar šīm darbībām cietušajam radot aptuveni 400 eiro lielus materiālos zaudējumus.

Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu, noteica nepieciešamās ekspertīzes un pēc ekspertīžu atzinuma saņemšanas, uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Tika noskaidrots, ka vīrietis jau izcieš sodu cietumā par citu noziedzīgu nodarījumu. Tāpat viņš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par svešas mantas tīšu bojāšanu un par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais iespējamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI