DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Skola

VUGD struktūrvienībās viesojas kupls ēnotāju pulks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 12. februārī, norisinās ikgadējā Ēnu diena, kuras ietvaros vairāk nekā 300 skolēniem apmeklē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) struktūrvienības visā Latvijā un, sekojot VUGD amatpersonu ikdienas darbiem, gūstot neatsveramu pieredzi.

Ēnu dienā skolēniem ir iespēja iejusties ugunsdzēsēja glābēja, posteņa komandiera, ugunsdrošības inspektora vai citu dienesta amatpersonu un darbinieku amatos. Lai sniegtu plašāku ieskatu VUGD darbībā un parādītu to, cik dažādu amatu ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, šogad VUGD piedāvā ēnot VUGD priekšnieka, kā arī Latvijas Ugunsdzēsības muzeja un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas amatpersonu darbu!  Ēnu diena ir lieliska iespēja, lai saņemtu atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem par VUGD, ielūkoties ugunsdzēsēju glābēju, inspektoru un citu amatpersonu, kā arī darbinieku darba gaitās. Pērn iespēju ēnot VUGD izmantoja kopumā 279 ēnotāji.         

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 līdz 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.                                                               

Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru un izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI