DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 12. līdz 13. februārim aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā ministri diskutēs par alianses atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu.

Sanāksmes dienaskārtībā būs arī tādi jautājumi kā NATO un Eiropas Savienības turpmākā sadarbība, vienlīdzīgs finanšu sloga sadalījums starp NATO dalībvalstīm, drošības situācija Tuvo Austrumu reģionā un apmācību operācija “Resolute Support” Afganistānā.

12. februārī Briselē A. Pabriks arī tiksies ar Lietuvas aizsardzības ministru Raimundu Karobli  (Raimundas Karoblis) un Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku (Jüri Luik), lai parakstītu saprašanās memorandu par Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) darbību, pārvaldīšanu un finansēšanu.

Tāpat 12. februārī aizsardzības ministrs tiksies ar Ukrainas aizsardzības ministru Andriju Zagarodņuku (Andriy Zahorodniuk), lai pārrunātu abu valstu divpusējo sadarbību, kā arī Luksemburgas aizsardzības ministru Anri Koksu (Henri Kox), lai parakstītu saprašanās memorandu par finansējuma piešķiršanu vides attīrīšanai militāros objektos Latvijā.

Sanāksmes pirmajā dienā A. Pabriks kopā ar Apvienotās Karalistes, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Somijas un Zviedrijas aizsardzības ministriem arī parakstīs deklarāciju, kas apliecina Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary Force) valstu bruņoto spēku augsto gatavību reaģēt uz drošības izaicinājumiem Eiroatlantiskajā telpā un iesaistīties NATO Gatavības iniciatīvā (NATO Readiness Initiative).

Tāpat 12. februārī aizsardzības ministrs piedalīsies NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas valstu ministru sanāksmē, lai pārrunātu ar kaujas grupas darbību Latvijā saistītas aktualitātes.

Savukārt 13. februārī A. Pabriks tiksies ar Dānijas aizsardzības ministri Trīni Bramsenu (Trine Bramsen) un Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku, lai parakstītu saprašanās memorandu par daudznacionālā divīzijas štāba “Ziemeļi” darbības pamatprincipiem.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi Briselē vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI