DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

K. Misānes lietā EDSO PA Latvijas delegācijas vadītāja I. Ikstena vēršas pie NB8 valstīm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Inese Ikstena pirmdien, 10.februārī, nosūtījusi vēstuli Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) delegāciju vadītājiem, aicinot sniegt atbalstu Kristīnes Misānes lietā un mudinot rast risinājumu, lai Latvijas pilsone netiktu izdota Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai.

“Tā ir absurda situācija, ka Eiropas Savienības pilsoni izdod trešajām valstīm tiesāšanai un soda izciešanai par nodarījumu, ko Latvijas tiesas atzinušas kā atbilstošu, lai glābtu bērnu no apdraudējuma,” sacīja I.Ikstena.

Vēstulē, sniedzot informāciju par aktuālo situāciju, EDSO Latvijas delegācijas vadītāja pauž neizpratni par Dānijas – Eiropas Savienības – dalībvalsts attieksmi pret Eiropas Savienības pilsoni K.Misāni, par katru cenu vēloties viņu izdot Dienvidāfrikas Republikai.

“Mums visiem ir labi zināms, ka vardarbība pret sievieti ģimenē joprojām pastāv visās valstīs un tāpēc Eiropas Savienības valstis ir izstrādājušas dažādus pasākumus sievietes un bērna aizsardzībai, nogādājot tos drošā vietā un pasargājot no varmākas. Šai sakarā rodas vairāki jautājumi. Vai tiešām situācija, kad vīrs varmāka ir citas valsts pilsonis ir atšķirīga no situācijas, ja viņš ir tās pašas valsts pilsonis? Kā šādā gadījumā rīkoties un sadarboties Eiropas Savienības dalībvalstīm, lai aizsargātu savu pilsoņu, jo īpaši bērnu, intereses?” vēstulē vaicā I.Ikstena.

Tāpat vēstulē EDSO Parlamentārās asamblejas NB8 valstu delegāciju vadītāji tiek aicināti uz turpmāku dialogu par to, kā šādos gadījumos, nonākot līdzīgās situācijās, būtu jārīkojas un savstarpēji jāsadarbojas Eiropas Savienības dalībvalstīm. NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Latvijas pilsone K.Misāne šobrīd atrodas apcietinājumā Dānijā, un Dānijas tiesu iestādes atbilstoši valstī spēkā esošajiem likumiem ir lēmušas par K.Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai par Dienvidāfrikas Republikā iespējami izdarītiem likumpārkāpumiem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI