DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā deputātus un darbiniekus šogad “ēnos” 145 skolēni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas deputātus un darbiniekus Ēnu dienā, 12.februārī, “ēnos” 145 skolu jaunieši. Parlamenta “ēnām” tā būs iespēja iepazīt Saeimas darbu, likumu tapšanas gaitu, kā arī izzināt deputātu un parlamenta darbinieku ikdienas darba pienākumus. 

kolēni Ēnu dienu aizvadīs kopā ar Saeimas deputātiem, kā arī “ēnos” parlamenta darbiniekus. 

Šajā dienā skolēnus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tāpat paredzēta Ēnu dienas dalībnieku tradicionālā kopīgā fotografēšanās. Skolēniem būs iespēja apmeklēt komisiju sēdes un citus parlamenta plānotos pasākumus. Tāpat šajā dienā skolēni varēs piedalīties atjautības konkursā, uzzināt par šī gada aprīlī plānoto 10.Jauniešu Saeimu un skolu programmu “Iepazīsti Saeimu!”. 

Parlaments ir viena no valstī populārākajām “ēnošanas” vietām. Saeima Ēnu dienā piedalās jau divpadsmito gadu pēc kārtas, un šajos gados deputātus un darbiniekus ēnojuši kopumā jau vairāk nekā 2400 skolēnu. 

Ēnu diena ir plaši atzīts organizācijas Junior Achievement karjeras izglītības pasākums 1.-12. klašu skolēniem. Tā mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādām nozarēm un profesijām, lai palīdzētu jauniešiem pieņemt lēmumu par izglītības un profesijas izvēli nākotnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI