DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kokļu mūzikas koncerti Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar koncertu 22. februārī plkst. 17:00  Jūrmalā sāksies 3 koncertu cikls, kurā būs dzirdami koklētāju ansambļi no visas Latvijas. Pirmajā koncertā Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē piedalīsies ap 120 koklētāju no 10 Kurzemes un Zemgales pilsētām. Koncertā izskanēs tautas dziesmu apdares un latviešu komponistu oriģināldarbi atsevišķu ansambļu un apvienoto ansambļu izpildījumā.

Koncertā piedalīsies 17 Rietumlatvijas koklētāju ansambļi no Aizkraukles, Baldones, Dundagas, Engures, Iecavas, Jūrmalas, Kolkas, Olaines, Rīgas un Tukuma.

Programmā izskanēs Raimonda Paula, Viļņa Salaka, Ērika Ešenvalda, Valta Pūces, Raimonda Tigula, Edgara Lipora un citu latviešu komponistu skaņdarbi, kas komponēti speciāli šovasar notiekošajiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Diriģentes: Teiksma Jansone, Anda Eglīte, Valda Bagāta, Ieva Mežgaile, Iveta Tauriņa, Biruta Deruma un Dace Bleikša. Solisti: Austra Svikle /flauta/, Mārtiņš Saprovskis /klarnete/, Mariss Matiass Ojala /sitaminstrumenti/. Ieeja bez maksas.

Jūrmalas pilsētai ir senas un vērienīgas kokļu kopā muzicēšanas tradīcijas – sākot ar 2004. gadu 11 reizes Jūrmalā norisinājies lielākais kokļu mūzikas pasākums, ja neskaita Dziesmu un deju svētku norises, - Latvijas Kokļu dienas, kas pulcē koklētājus no visas Latvijas. Interese par kokļu mūziku nav rimusi, tāpēc Jūrmala labprāt uzņem pie sevis koklētājus, lai sajustu kopā muzicēšanas prieku un smeltos iedvesmu ceļā uz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem vasarā, kuros būtiska loma atvēlēta arī koklētāju ansambļiem.

Arī pārējo reģionu koklētāji pulcēsies 28. februārī Saulkrastos (Austrumlatvijas kolektīvi) un 7. martā Babītē (Pierīgas kolektīvi), lai kopīgos koncertos ieskandinātu vasarā gaidāmo Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koprepertuāru. XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 6. līdz 12. jūlijam, tos rīko Valsts izglītības satura centrs.

Koncertu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Jūrmalas Mūzikas vidusskolu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI