DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU izsolē pārdos vienu no lielākajiem augstskolas nekustamajiem īpašumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitāte izsolē, kas notiks no 3. marta līdz 6. aprīlim, pārdos zemes un ēku īpašumu Jūrmalas gatvē 76, kur kādreiz atradās Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte.

Īpašumam Jūrmalas gatvē, kur pašlaik atrodas bijušais LU fakultāšu komplekss, ir liels apbūves potenciāls un to iespējams attīstīt kā vērienīgu daudzīvokļu ēku apbūves teritoriju. LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs uzsver, ka investoram, kurš iegādāsies īpašumu, paveras izcila iespēja attīstīt pievilcīgu jauno projektu.

“Viena zemes kvadrātmetra cena pret potenciāli izbūvējamo kvadrātmetru daudzumu ir ļoti zema, kas ļauj attīstīt projektu tā, lai gala patērētājam iegādes cena būtu pieejama, kas savukārt garantē projekta izdošanos. Tāpat pārdodamajam īpašumam ir izcila atrašanās vieta jauna dzīvojamā kvartāla izbūvei – laba satiksme gan Rīgas centra, gan Jūrmalas virzienā. Īpašums atrodas zaļā teritorijā, taču tajā pašā laikā tuvu dažādiem tirdzniecības centriem un citai sociālajai infrastruktūrai,” stāsta M. Počs.

Izsoles sākuma cena ir 4 610 000 EUR (58,5 EUR/m2), kopējā zemes platība ir 78 859 m2, bet potenciālā apbūves platība – 70 000 m2.

Iepazīties ar izsoles noteikumiem var ŠEIT.

Par izsoli jau interesi izrādījuši lielākie attīstītāji Baltijas mērogā. Zemes un ēku īpašums Jūrmalas gatvē 76 ir viens no lielākajiem īpašumiem, ko universitāte līdz šim atsavinājusi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti LU Akadēmiskā centra attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI