DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

«DEMOLA Latvia» nostiprina lomu inovāciju ekosistēmā Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas uzņēmumi arvien aktīvāk uzņēmējdarbības nākotnes izaicinājumu risināšanā iesaista studentus. Sniedzot atbalstu inovatīvās domāšanas, jaunrades prasmju un uzņēmējspēju attīstībai, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina fabrika aicina studentus līdz 9. februārim pieteikties «DEMOLA Latvia» pavasara sezonai.

«DEMOLA Latvia» ir sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm, kas dod iespēju studentiem strādāt uz rezultātu orientētā biznesa vidē un saņemot stipendiju, bet uzņēmumiem – bez augsta finansiāla riska, izmantojot atvērtās inovācijas modeli un dizaina domāšanas principus, ienest kompānijā jaunas kompetences un idejas, izveidot kontaktus ar motivētiem, talantīgiem studentiem.

«Redzējām, ka dizaina domāšana un ieguldītais darbs ir novedis pie ļoti loģiska risinājuma, kuru vēlamies attīstīt tālāk. Šobrīd norisinās darbs pie prototipa uzlabošanas un februārī to demonstrēsim industrijas izstādē ārvalstīs, lai iegūtu atgriezenisko saiti no potenciālajiem klientiem,» norāda interaktīvā mikrofona ražotāja «Catchbox» līdzdibinātājs un vadītājs Miķelis Studers. «Catchbox» ir viens no pieciem uzņēmumiem, kas izvēlējies licencēt «DEMOLA Latvia» pagājušā gada rudens sezonā studentu komandu izstrādātu risinājumu.

2019. gada rudens sezonā piedalījās astoņi uzņēmumi – «Ette Tette», «CatchBox», «Aldaris», «Latvijas Pasts», «CyberMe», «Vizulo», «PEPI RER» un «T2T». Šā gada pavasara sezonai problēmsituācijas iesnieguši desmit uzņēmumi un viens individuālais komersants. Ar studentu palīdzību risinājumus vēlas rast tādi savu nozaru līderi kā «Latvenergo», «Rimi Baltic», «DIMECC», «Swedbank», «Kronus», «Connexus Baltic Grid», «Munio Candel», «Peruza», «BTA Baltic Insurance Company» un «Eco Baltia Vide».

«Nozīmīgu nozares spēlētāju iesaiste «DEMOLA Latvia» un arvien pieaugošā studentu interese par programmu – pagājušā gada rudenī dalībai pieteicās rekordliels interesentu skaits, proti, 195 studenti no 14 augstskolām – apliecina industrijas gatavību sadarboties ar studentiem un zinātniekiem inovatīvu ideju un risinājumu izstrādē,» pauž Liene Briede, RTU Dizaina fabrikas Uzņēmējdarbības atbalsta programmu vadītāja.

RTU Dizaina fabrika aicina dalībai «DEMOLA Latvia» pieteikties jebkuras augstskolas studentus, kuri ir sekmīgi un bez studiju parādiem. Studentiem, strādājot starpdisciplinārās komandās, būs iespēja izveidot jaunus kontaktus, iegūt praktisku pieredzi, radīt sava risinājuma prototipu, sadarboties ar uzņēmumiem un apmeklēt uz dizaina domāšanas principiem balstītas praktiskas nodarbības. Pēc veiksmīgas risinājuma izstrādes studenti saņems stipendiju 600-768 eiro apmērā. Papildu informācija – ej.uz/DemolaLatvia2020

Pieteikšanās un detalizēta informācija par uzņēmumiem – bit.ly/applydemolalatvia

«DEMOLA Latvia» ir daļa no RTU īstenota projekta «Inovāciju granti studentiem» (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem»). «DEMOLA Latvia» īsteno RTU sadarbībā ar Latvijas Universitāti. Papildu informācija par «Inovāciju granti studentiem» – ej.uz/inovacijugranti

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI