DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jūrmalā piešķirs līdzfinansējumu kultūras pieminekļu atjaunošanai Jomas ielā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jūrmalas pašvaldība izsludinājusi konkursu līdzfinansējuma saņemšanai publiski pieejamu kultūras pieminekļu atjaunošanai, kuri atrodas Jomas ielā. Pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu atjaunošanai var saņemt arī publiskām ēkām citviet pilsētā, kur tiek organizēti pašvaldības atbalstīti kultūras un sabiedrības integrācijas pasākumi un kuros nenotiek saimnieciska darbība.

Jomas iela, kas prioritāri ir paredzēta gājējiem, atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļu teritorijā, kur vairākām ēkām ir noteikts kultūras pieminekļa statuss. Lai sakārtotu vēsturiskās ēkas Jomas ielā, līdzfinansējums tiek piešķirts kultūras pieminekļu, kuri ir publiski pieejami un atrodas posmā no Ātrās ielas līdz Turaidas ielai, ēku fasāžu, jumta, logu un dekoratīvo būvelementu atjaunošanai. Maksimālais līdzfinansējums vienam projektam ir 15 000 eiro, līdzfinansējuma apjoms ir līdz 50% no kopējām projekta izmaksām.

Otra kultūras pieminekļu grupa, kam paredzēts pašvaldības līdzfinansējums, ir publiski pieejamas ēkas, kur nenotiek saimnieciska darbība un kur tiek organizēti pašvaldības atbalstīti kultūras un sabiedrības integrācijas pasākumi, tostarp kulta celtnes, dievnami u. tml. Pašvaldības līdzfinansējums vienam projektam ir līdz 90% no projekta kopējām izmaksām, ja veicamo darbu izmaksas ir līdz 10 000 eiro. Ja tās pārsniedz 10 000 eiro, līdzfinansējuma apmērs ir līdz 9000 eiro, pieskaitot 50% no summas, kas pārsniedz 10 000 eiro, bet ne vairāk kā 15 000 eiro.

Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 21. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 9 „Kārtība kādā piešķir Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējumu kultūras pieminekļu saglabāšanai” un 2019. gada 19. decembra saistošo noteikumu grozījumiem Nr. 58.

Ar saistošajiem noteikumiem un konkursa nolikumu var iepazīties Jūrmalas pilsētas tīmekļa vietnē www.jurmala.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Pakalpojumi” – “Būvniecība” – “Kultūras pieminekļu saglabāšanas līdzfinansējuma piešķiršanas konkurss”.

Pieteikšanās konkursam līdzfinansējuma saņemšanai – līdz 2020. gada 20. aprīlim. Pieteikums jāiesniedz Pilsētplānošanas nodaļā Edinburgas prospektā 75. Plašāka informācija pa tālruni 29125789.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI