DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

KM aicina iedzīvotājus piedalīties saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības politikas veidošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 10. februārī ar diskusijām Aizkrauklē Kultūras ministrija (KM) uzsāk otro sarunu ciklu ar Latvijas iedzīvotājiem par saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības pamatnostādnēm.

Pamatnostādnes nepieciešamas, lai nodrošinātu Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam (NAP 2027) ieviešanu, detalizēti norādot NAP2027 prioritātēs noteiktos rīcības virzienus un uzdevumus. Tās kalpos kā NAP2027 un Eiropas Savienības fondu ieviešanas instruments attīstības plānošanas jomā.

Pirmais diskusiju cikls, kurā runājām par nākamajā periodā risināmajiem jautājumiem – uzticēšanos, nacionālo identitāti, latviešu valodu, pilsoniski aktīvu sabiedrību un migrāciju – notika 2019. gada oktobrī, aptvēra 18 pilsētas, un tajā iesaistījās vairāk kā 300 iedzīvotāju.

Sarunu cikla turpinājumā atbilstoši iedzīvotāju un KM definētajām problēmām tiks veidots pamatnostādņu rīcības virzienu un uzdevumu ietvars. Iepazīstināsim ar pamatnostādņu projektu, kurā iekļauti iedzīvotāju sniegtie priekšlikumi. Sekos dokumenta projekta izvērtēšana, kā arī ideju un konkrētu priekšlikumu sagatavošana komandās. Par diskusiju veiksmīgu norisi un ideju ģenerēšanu rūpēsies moderatores Inese Vaivare, Dace Akule un Iveta Kažoka.

Diskusijas ir atvērtas ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Aicinām iesaistīties diskusijās, lai kopīgi veidotu Latvijas nākotni! Lai pieteiktos dalībai diskusijā,  aicinām aizpildīt pieteikuma anketu.

Katrā reģionā notiks viena diskusija:

10.februārī Aizkrauklē plkst.15.00-19.30

Aizkraukles Interešu izglītības centrā, Spīdolas ielā 11

 

11.februārī Daugavpilī plkst. 10.00-14.30

Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas ielā 22A


13.februārī Rīgā plkst. 16.00 – 20.30

Latvijas Pilsoniskās alianses birojā, Alberta ielā 13,6. stāvā

 

15.februārī Liepājā plkst. 10.00-14.30

Coworking Liepaja, Vecā ostmala 24, 4. stāvā 

 

17.februārī Valmierā plkst. 15.00-19.00

Valmieras Integrētajā bibliotēkā, Cēsu  ielā 4

Diskusijas organizē Latvijas Pilsoniskā alianse, sadarbībā ar reģionālajiem NVO resursu centriem: Kurzemes NVO centru, Zemgales NVO centru, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru un Valmieras novada fondu ar Kultūras ministrijas un British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI