DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents novērtē Slovākijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

31. janvārī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar V. E. Slovākijas Republikas ārlietu ministru Miroslavu Lajčāku (H. E. Mr Miroslav Lajčák), lai pārrunātu abu valstu bilaterālās attiecības un aktualitātes ģeopolitikā, Eiropas Savienībā (ES) un NATO.. 

E. Levits pauda pateicību M. Lajčākam par Slovākijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, īpaši par dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Abas puses atzinīgi novērtēja divpusējās attiecības, uzsverot, ka Latvija un Slovākija ir līdzīgi domājošas valstis un cieši partneri Eiropas Savienībā un NATO.

Tika pārrunāti ES reģionālās drošības jautājumi, ES–Austrumu partnerība, ģeopolitiskās aktualitātes un izaicinājumi. Tāpat E. Levits un M. Lajčāks apmainījās viedokļiem par Pasaules ekonomikas forumu Davosā, tuvojošos Minhenes drošības konferenci, kā arī kopumā par ES dalībvalstu sadarbības jautājumiem.

Sarunas noslēgumā M. Lajčāks izteica cerību, ka Latvijas Valsts prezidents un Ministru prezidents atsauksies ielūgumam 2020. gadā apmeklēt Slovākijas Republiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI