DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Sestdien Blaumaņa ielu atvēlēs gājējiem un velobraucējiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1. februārī, Blaumaņa iela visā garumā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm un citām aktivitātēm.

Plkst.11.00 Blaumaņa ielas, Kr.Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu un pārstāvjiem no apvienības “Pilsēta Cilvēkiem” un Rīgas Centra attīstības biedrības  informēs par plānotajiem mobilitātes pasākumiem un šā gada prioritārajām iecerēm satiksmes jomā.

Blaumaņa ielas iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu maksas stāvvietās.

Uzņēmēji aicināti šo pilsētas iniciatīvu atraktīvi izmantot savā labā, veicinot uzņēmējdarbību. Kā liecina aptaujas dati pēc iepriekšējā Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta, vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa pieauga pat līdz 30%.

Kā iepriekš ziņots, katra mēneša pirmajā sestdienā Rīgas dome plāno slēgt privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt pilsētas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību. 

Pirmā vieta, ko slēdza privātajam transportam, bija Tērbatas ielas posms, ko atzinīgi novērtēja ne tikai uzņēmēji, bet arī iedzīvotāji. Tūkstošiem cilvēku atnāca apskatīties ielu pat janvārī, kas laika apstākļu ziņā nav pateicīgākais mēnesis, neskatoties uz to, ka nekādi īpaši pasākumi netika organizēti. Kā novēroja klātesošie, visvairāk ielas slēgšanu novērtēja ģimenes ar maziem bērniem, tāpat liela daļa apmeklētāju bija ieradušies ar saviem mājdzīvniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI