DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece S. Osipova sniedz izglītojošu lekciju Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Satversmes tiesa

Trešdien, 29. janvārī, Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova apmeklēja Rīgas Valsts 2. ģimnāziju un tikās ar 12. klases skolēniem, kuriem sniedza izglītojošu lekciju par Latvijas valsts dibināšanu, Latvijas Republikas Satversmi, tiesībām un Satversmes tiesu.

Sanita Osipova skolēniem skaidroja, kāda ir Latvijas tiesību sistēma un kāpēc sabiedrībai vajadzīga valsts un tiesības. Viņa uzsvēra, ka lielākā daļa tiesību, ko mēs kā sabiedrība šobrīd baudām, ir izcīnītas vairāku gadu simtu garumā. Sabiedrība strauji attīstās, tādēļ aktuāli kļūst arvien jauni tiesību jautājumi.

Turpinot savu priekšlasījumu, tiesnese jauniešiem skaidroja, kāpēc ir svarīgi zināt savas tiesības un meklēt veidus, kā tās gudri aizstāvēt, konsultējoties ar labu profesionāli. Viņa aicināja skolēnus kļūt par aktīviem pilsoņiem, kuri iesaistās valsts dzīvē un domā par mūsu kopīgo izaugsmi. Turklāt viņa uzsvēra, ka savas tiesības ir jāizmanto labā ticībā, jo tiesību ļaunprātīga izmantošana kaitē visai sabiedrībai.

Sanita Osipova viesojās Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā Satversmes tiesas skolu projekta ietvaros, kas tika aizsākts 2016. gadā, kad Satversmes tiesa atzīmēja savu 20. gadadienu. Tiesnese skolas bibliotēkai dāvināja Satversmes tiesas rīkoto skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursu izstāžu katalogus, kā arī grāmatu “Latvijas Republikas Satversme. Satversmes tiesas atziņas”.

2020. gadā Satversmes tiesas tiesneši un darbinieki uzsākto tradīciju turpinās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI