DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

No 1. februāra vairākos jaunos maršrutos iekāpšana notiks pa priekšējām durvīm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā pozitīvos projekta rezultātus, kurā iekāpšana notiek tikai pa priekšējām durvīm, bet izkāpšana pa vidējām un aizmugures durvīm, no 1. februāra šāda kārtība tiks ieviesta arī 13. trolejbusa un 34., 35., 43., 47., 54. autobusa maršrutā.

Atgādinām, ka no 2020. gada 1. janvāra šāda kārtība 1. trolejbusa, 10., 20., 28., un 60. autobusa maršrutā ieviesta pastāvīgi. Pilotprojekta laikā, kas tika uzsākts 2019. gada 8. jūlijā, šajos maršrutos mērķis bija palielināt braucienu reģistrāciju daudzumu par 15%, taču rezultāti liecina, ka reģistrēto braucienu skaits attiecīgajos maršrutos palielinājies par vairāk nekā 20%.

Šādas kārtības mērķis ir mainīt pasažieru paradumus tā, lai tie reģistrētu katru braucienu, samazinātu bezbiļetnieku skaitu, kā arī veiktu precīzu pasažieru uzskaiti, kas jānodrošina saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, tāpat, ieviešot šādu kārtību, iespējams ierobežot to personu skaitu, kuri sabiedriskajā transportā pārvietojas smērējošā vai smakojošā apģērbā.

Brauciens šo maršrutu transportlīdzekļos jāreģistrē pie vadītāja konsoles, tādējādi vadītājs seko līdzi, lai visi pasažieri veiktu reģistrāciju. Pasažieriem ar bērnu ratiem un cilvēkiem ratiņkrēslos iekāpšanas kārtība nemainās un notiek pa vidējām durvīm.

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos “twitter” un “facebook”. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI