DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Daugavpilī tiksies ar pašvaldībām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska 2020. gada 30. un 31. janvārī Daugavpilī piedalīsies sarunās ar vairākām novada pašvaldībām – Daugavpils pilsētas, Daugavpils, Krāslavas, Ilūkstes, Vārkavas, Aglonas, Preiļu, Līvānu un Aknīstes novada pašvaldībām, lai uzzinātu katras Latvijas pašvaldības faktisko situāciju izglītības jomā.

Šī būs pēdējā reģionālā vizīte, kas tiek rīkota Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sarunās ar pašvaldībām. Ieskaitot Daugavpils vizīti, IZM ekspertiem un ministrei būs notikušas sarunas jau ar 115 no 119 pašvaldībām.

Apkopojot sarunās iegūto informāciju un datus, IZM gatavos aktuālāku piedāvājumu skolu tīkla sakārtošanai, ar kuru iecerēts nākt klajā 2020. gada martā, tādējādi turpinot virzību uz kvalitatīvas, mūsdienu prasībām atbilstošas izglītības nodrošinājumu visā Latvijā, ievērojot starptautisku ekspertu un pētījumu rekomendācijas.

Vizītes laikā plānota tikšanās arī ar Daugavpils Universitātes vadību, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar universitātes izaicinājumiem saistībā ar kritērijiem, kuri izvirzīti augstākās izglītības institūcijām konceptuālajā ziņojumā par augstskolu iekšējās pārvaldības modeļa maiņu. Kritēriju izpildei paredzēts pārejas periods, kad augstskolām un universitātēm attīstības stratēģijās jāparedz rīcības plāns, kā tiks nodrošināta kritēriju izpilde, tostarp izvērtējot iespējamos sadarbības un resursu konsolidācijas risinājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI