DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris apmeklē augstāko instruktoru sanāksmi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30. janvārī, Nodrošinājuma pavēlniecībā, Rīgā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs augstāko instruktoru sanāksmi, kurā piedalīsies Bruņoto spēku vienību un apakšvienību galvenie virsseržanti.

“Instruktoru uzdevumu loks Bruņotajos spēkos ir ļoti plašs un specifisks. Sākot ar tiešo dienesta uzdevumu izpildi, beidzot ar sadzīvisku lietu un sociālu jautājumu risināšanu. Arī starptautiski Latvijas instruktoru profesionalitāte un zināšanas ir ļoti augsti novērtētas, kas ir ilgtermiņa investīcija Latvijas un reģionālās drošības stiprināšanā,” norāda ģenerālleitnants L.Kalniņš. 

“Šādas tikšanās ir ļoti svarīgas, jo šī ir unikāla iespēja plašākā lokā dalīties ar pieredzi un informāciju. Izveidojot galveno virsseržantu amatus arī Nodrošinājuma pavēlniecībā, Reģionālajos nodrošinājuma centros un Zemessardzes bataljonos, esam spēruši lielu soli instruktoru sastāva stiprināšanā,” stāsta Bruņoto spēku virsseržants augstākais virsseržants E. Joksts – Bogdanovs.

Augstākie instruktori sanāksmē pārrunās instruktoru apmācības iespējas, instruktoru ieguldījumu vienību kaujas spēju stiprināšanā, veicamos uzdevumus, kā arī turpmāko sadarbību.

Militārā dienesta likuma nosaka, ka karavīri iedalāmi virsnieku, instruktoru un kareivju sastāvā. Savukārt instruktoru sastāvu iedala jaunākajos, vecākajos un augstākajos instruktoros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI