DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Februārī norisināsies iedzīvotāju diskusijas par saliedētu sabiedrību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Februārī dažādās Latvijas pilsētās notiks iedzīvotāju diskusijas, kurās iedzīvotājiem būs iespēja palīdzēt tapt Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības pamatnostādnēm, kas pamatā noteiks, kāda saliedētības politika tiks ieviesta Latvijā turpmākajos 7 gados.

Šis būs Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības pamatnostādņu iedzīvotāju apspriedes otrais cikls, nodrošinot atgriezenisko saikni diskusiju dalībniekiem pēc pirmā diskusiju cikla, kas norisinājās 2019.gada rudenī visos Latvijas reģionos, kā arī dodot iespēju ikvienam iedzīvotājam iesaistīties diskusijās politikas dokumenta projekta komentēšanā un priekšlikumu sniegšanā, lai nodrošinātu to, ka dokuments balstītos uz iedzīvotāju vēlmēm.

Iedzīvotāju diskusijās Kultūras ministrija, kā atbildīgā institūcija par saliedētu un pilsoniski aktīvas sabiedrības politiku Latvijā,  dalībniekus iepazīstinās ar pamatnostādņu projektu, kurā tikuši iestrādāti iedzīvotāju sniegtie priekšlikumi iepriekšējā diskusiju ciklā, tādējādi nodrošinot atgriezenisko saikni, pēc kā sekos projekta izvērtēšana, izvērtējot, vai tā atbilst iedzīvotāju skatījumam un iepriekš paustajiem viedokļiem, kā arī ideju un konkrētu priekšlikumu ģenerēšana komandās. Par diskusiju veiksmīgu norisi un ideju ģenerēšanu rūpēsies trīs moderatores: Inese Vaivare, Dace Akule un Iveta Kažoka.

Iedzīvotāju diskusijas norisināsies 4 Latvijas reģionos, kā arī Rīgā no 10. līdz 17. februārim:

  • 10.februārī Aizkrauklē (Aizkraukles Interešu izglītības centrā, Spīdolas ielā 11, plkst.15.00-19.30);
  • 11.februārī Daugavpilī (Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas ielā 22A, plkst. 10.00-14.30);
  • 13.februārī Rīgā (Latvijas Pilsoniskās alianses birojā, Alberta ielā 13,6. stāvā, plkst. 16.00 – 20.30.);
  • 15.februārī Liepājā (Coworking Liepaja, Vecā ostmala 24, 4. stāvā, plkst. 10.00-14.30);
  • 17.februārī Valmierā (Valmieras Integrētajā bibliotēkā, Cēsu ielā 4, plkst. 15.00-19.00).

Diskusijas organizēs Latvijas Pilsoniskā alianse, sadarbībā ar reģionālajiem NVO resursu centriem: Kurzemes NVO centru, Zemgales NVO centru, Dienvidlatgales NVO atbalsta centru un Valmieras novada fondu, ar Kultūras ministrijas un British Council atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI