DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pauž atbalstu Konferencei par Eiropas nākotni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 28. janvārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē, kuras laikā dalībvalstu pārstāvji apmainījās viedokļiem par Konferenci par Eiropas nākotni (Konference). Tās mērķis ir apvienot ES institūciju, dalībvalstu un iedzīvotāju pārstāvjus, lai diskutētu par to, kas būtu maināms ES darbībā, tostarp arī breksita kontekstā, lai uzlabotu tās darbu. Plānots, ka Konference varētu sākties šā gada maijā.

E. Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu Konferencei kā turpinājumam 2018. gadā notikušajām Eiropas mēroga pilsoņu konsultācijām, kurā jābūt pārstāvētām ES institūcijām, dalībvalstīm, tai skaitā nacionālajiem parlamentiem, pilsoniskās sabiedrības organizācijām un iedzīvotājiem.

“Konferences norisē svarīgs ir institucionālais līdzsvars, tādēļ Eiropas Savienības institūcijām jābūt vienlīdzīgi iesaistītām un līdzvērtīgi pārstāvētām Konferences sagatavošanā un norisē. Uzskatām, ka primārais Konferences uzdevums ir rast konkrētas atbildes uz iedzīvotājiem būtiskiem jautājumiem, tādēļ institucionālie jautājumi jāskata politiku kontekstā kā līdzeklis, lai sasniegtu konkrētu rezultātus,” akcentēja E. Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs vērsa uzmanību uz Konferences organizatorisko struktūru un pārvaldību, jo Latvijai ir svarīgi, lai būtu nodrošināts institucionālais, dzimuma un vecuma līdzsvars, kā arī ES pilsoniskās sabiedrības un iedzīvotāju pārstāvība, tostarp, izmantojot digitālus risinājumus. Tāpat ir jānodrošina informācijas pieejamība par Konferenci, un ES dalībvalstīm jāpiešķir atbilstošs finansējums iedzīvotāju konsultāciju veikšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI