DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts apkalpo 100. pasta sūtījumu tranzīta lidmašīnu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts pieņēmis jau 100. pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnu no Ķīnas, apstrādājot un tālāk uz vairākām saņēmējvalstīm novirzot pasaulē otras lielākās tirdzniecības platformas Alibaba sūtījumus. Latvijas Pasts ar Alibaba grupas loģistikas uzņēmumu Cainiao  sadarbojas kopš 2017.gada rudens, un šajā laikā pasta sūtījumu tranzīta aviokravu apjoms būtiski palielinājies: 2019.gadā starptautiskās lidostas Rīga kravu struktūrā 6,7% veidoja tieši Latvijas Pastā ienākošās pasta sūtījumu tranzīta kravas.

Sadarbību ar Alibaba grupu iniciēja Latvijas Pasts, 2017.gada augustā pieņemot pirmo pasta sūtījumu tranzīta kravu čārterlidmašīnu. Kopš 2017.gada Latvijas Pastā apkalpots jau 100 tranzīta sūtījumu kravu lidmašīnu, apstrādāti 180 000 tranzīta kravu maisu un gandrīz 80 miljonu pasta tranzīta sūtījumu, piegādājot tos uz vairāk nekā 10 saņēmējvalstīm.

“Sadarbību ar Alibaba grupu sākām pēc savas iniciatīvas, proaktīvi veidojot jaunas pakalpojumu nišas, kas saistītas ar mūsdienīgiem pasta pakalpojumu segmentiem un e-komercijas attīstību. Lai varētu darboties kā pilnvērtīgs Cainiao partneris, ieguldījām daudz darba oriģinālos un inovatīvos risinājumos gan datu apmaiņas nodrošināšanā, gan sūtījumu maksimāli ātrā apstrādē un tālākā piegādē. Latvijas Pasts kļuvis par būtisku spēlētāju tranzīta kravu apstrādē reģionā, un tas atspoguļojas Latvijas transporta nozares kopējos rezultātos,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Starptautiskās lidostas Rīga apkalpoto kravu struktūrā 2019.gadā 6,7% veidoja tieši Latvijas Pastā ienākošās pasta sūtījumu tranzīta kravas. Līdz ar tranzīta kravu piesaisti beidzamajos gados būtiski palielinājies arī Latvijas Pasta neto apgrozījums, 2018.gadā sasniedzot vēsturiski augstāko apgrozījuma līmeni – 89,1 miljonu eiro, kas par 13,5 miljoniem pārsniedza iepriekš lielāko uzņēmuma apgrozījumu – 75,6 miljonus eiro 2017.gadā.

Pirmā sadarbības gada piecos mēnešos no 2017.gada augusta Latvijas Pastā pieņemtas 13 pasta tranzīta kravu lidmašīnas no Ķīnas, 2018.gadā – 34 lidmašīnas, 2019.gadā – 50 lidmašīnu un 2020.gada janvārī – jau trīs lidmašīnas.

Turpinot tranzīta projekta attīstību, aktīvs darbs turpinās, uzlabojot loģistikas efektivitāti, datu kvalitātes risinājumus un pilnveidojot sadarbību ar muitu un citām iesaistītajām institūcijām.

2018.gadā Latvijas Pasts saņēma Pasaules muitas organizācijas atzinības apliecību par ārkārtas pakalpojumu sniegšanu starptautiskajai muitas kopienai un Alibaba grupas uzņēmuma Cainiao balvu par saskaņotu komandas darbu un efektīvu atbalstu tranzīta projekta ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI