DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas starptautiskās atzīšanas de iure 99. gadskārta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 26. janvārī atzīmēsim Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas de iure dienu. Tieši pirms 99 gadiem Latvijas diplomātiem izdevās paveikt svarīgu uzdevumu – 1921. gada 26. janvārī pasaules lielvalstis atzina Latviju de iure.

Svētku priekšvakarā svinīgā pieņemšanā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pateicās Ārlietu ministrijas diplomātiem un pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstus par pašaizliedzību, profesionalitāti, nodrošinot Latvijas interešu īstenošanu un aizstāvēšanu. Tāpat Ārlietu ministrijas Atzinības rakstus par nozīmīgu personīgo ieguldījumu ārlietu dienesta un Latvijas valsts labā saņēma ārlietu dienesta un sadarbības organizāciju pārstāvji.

Latvijas diplomāti vienmēr ir strādājuši valsts labā un interesēs. Ārlietu dienests nodrošina Latvijas kā neatkarīgas, demokrātiskas un drošas valsts turpmāku attīstību. Mūsu diplomātiem visos laikos ir bijis jāspēj darboties dažādos apstākļos un jārod risinājumi arī sarežģītās situācijās. Ārlietu dienests ir vienīgā Latvijas Republikas institūcija, kas bez pārtraukuma darbojusies kopš valsts dibināšanas. Apritējis 100 gadu kopš Latvijas ārlietu dienesta izveidošanas, un diplomāti tam par godu ir pieteikuši dienesta vērtības – godprātība, sadarbība un drosme –, kas mums palīdz turēt godā augstu profesionalitāti un ikkatra atbildību.

Lai plašāk iepazīstinātu ar diplomātu paveikto Latvijas starptautiskajā atzīšanā de iure un ārlietu dienesta darbību 100 gados, Ārlietu ministrija ir izveidojusi ceļojošo izstādi “Latvijas diplomātijai un ārlietu dienestam 100”. Izstāde tika atklāta pērn 9. septembrī Rīgā. Pēcāk tā bija aplūkojama Tukumā un Ventspilī. Drīzumā ar ekspozīciju varēs iepazīties Jelgavā, vēlāk arī Daugavpilī, Rēzeknē, Cēsīs, Bauskā, Valmierā. Līdztekus izstādes atklāšanai interesentiem ir iespēja tikties ar ārlietu dienesta darbiniekiem, lai iegūtu plašāku ieskatu par Latvijas vēstures nozīmīgākajiem notikumiem un diplomāta ikdienas darbu un karjeras iespējām Ārlietu ministrijā šobrīd.

Izstāde savu ceļu pa Latviju turpinās līdz 2021. gada janvārim, kad apritēs 100 gadu, kopš tika panākta Latvijas Republikas starptautiskā atzīšana de iure. Plašāk par Latvijas starptautisko atzīšanu de iure lasīt šeit.

Kā ikkatru gadu Latvijas starptautiskās atzīšanas de iure priekšvakarā Ārlietu ministrijas darbinieki atceras arī aizsaulē aizgājušo kolēģu ieguldījumu Latvijas ārlietu centienu īstenošanā. Meža kapos ārlietu ministrs kopā ar kolēģiem noliek ziedus pie Zigfrīda Annas Meierovica, Jāņa Čakstes un Gunāra Meierovica un citu ārlietu dienesta bijušo darbinieku atdusas vietām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI