DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Tiesai nodota krimināllieta par automašīnas aizdedzināšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu četru cilvēku apsūdzībā par automašīnas sabojāšanu, to aizdedzinot. Viens no apsūdzētajiem uzkūdīja, viens organizēja, bet divi reāli sabojāja automašīnu Rīgā, Ūnijas ielā.

Saskaņā ar apsūdzību viens no vīriešiem aiz dusmām un atriebības par iepriekš notikušu konfliktu ceļu satiksmē, nolēma organizēt kādas automašīnas AUDI A5 sabojāšanu. 2018.gada jūnijā viņš tikās ar citu apsūdzēto un jautāja, vai viņš vēlas nopelnīt vismaz 200 EUR par kādas automašīnas bojāšanu. Otrs apsūdzētais norādīja, ka viņš var atrast cilvēku, kas to izdarīs. Viņam tika nodots automašīnas numurs un koordinātes.

Otrs apsūdzētais atrada divas personas, kas 2018.gada 20.jūnija vakarā ieradās noteiktajā adresē, atrada automašīnu, nomētāja ar akmeņiem un beigās aizdedzināja. Pēc tam abi apsūdzētie aizmuka no notikuma vietas. Kopumā viņi sabojāja automašīnu 9000 EUR vērtībā. Par mašīnas bojāšanu personas saņēma 100 EUR.

Divas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas, viena persona par šī noziedzīga nodarījuma atbalstīšanu un otra – par uzkūdīšanu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI