DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Saldus pusē no 10 tirdzniecības vietām pārkāpumi nav konstatēti nevienā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 21.janvārī, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas apsekoja vairākas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos un enerģijas dzērienus nepilngadīgajām personām. Jau kārtējo reizi pierādās tas, ka Saldus pusē pārdevēji ir godprātīgi un nepārdod nepilngadīgajām personām alkoholiskos, enerģijas dzērienus un tabakas izstrādājumus.

Kopumā tika pārbaudītas 10 tirdzniecības vietas Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā gar pierobežu un arī šoreiz nevienā no vietām, kur tika veikti kontrolpirkumi, pārdevēji nepilngadīgajiem nepārdeva alkoholiskos un enerģijas dzērienus, kas ir ļoti labs rādītājs. Tas liecina par to, ka veikalu pārdevēji ir godprātīgi un pārliecinās par jauniešu vecumu. Taču tajā pašā dienā uz ielas tika pamanīti divi nepilngadīgi jaunieši, kuri, nepamanot Valsts policijas netrafarēto automašīnu, turpināja smēķēt. Viņiem tika noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Šeit mēs vēlētos atgādināt, kāda atbildība paredzēta pieaugušajam, kurš nodod nepilngadīgajam alkoholiskos dzērienus un cigaretes. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu nodošanu nepilngadīgā rīcībā tā, ka šīs vielas kļuvušas nepilngadīgajam brīvi pieejamas lietošanai, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Atgādinām, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertņu pārdošanu nepilngadīgajiem, uzliek naudas sodu pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 1400 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro.

Tāpat arī vēlamies atkārtoti atgādināt, ka pārdevējiem un veikalu vadītājiem ir tiesības pieprasīt personu uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis. Aicinām pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Šādas pārbaudes tiek rīkotas regulāri un tiks rīkotas arī turpmāk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI