DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Spriedīs par Rail Baltica projekta īstenošanas aspektiem Rīgas labā krasta teritorijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 27. janvārī, Satiksmes ministrijā (SM) notiks Ilgtspējīgas attīstības konsultatīvās koordinācijas padomes sēde. To vadīs satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Rīgas Domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Sēdē plānots pārrunāt Rail Baltica projekta ietvaros skarto teritoriju attīstību Rīgā no pilsētplānošanas un finanšu piesaistes aspektiem, izvērtējot teritorijas zem Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas platformām un estakādēm, to izmantošanas iespējas, tostarp autoostas teritorijā. Tāpat paredzēts apspriest sadarbības stiprināšanu ar nevalstiskajām organizācijām (NVO).

Sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Kultūras ministrijas, Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas,  Rīgas domes, AS “RB Rail”, SIA “Eiropas dzelzceļa līnijas”, Rīgas pilsētas arhitekts, Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes, Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes, Latvijas Teritoriālplānotāju asociācijas, Latvijas Universitātes, Satiksmes ministrijas un kapitālsabiedrību vadība, kā arī  Āgenskalna apkaimes biedrība, Torņakalna attīstības biedrība un apvienība “Pilsēta cilvēkiem”.

Kā zināms, šajā laika posmā Rail Baltica projekts no plānošanas pārliecinoši iegājis būvprojektēšanas fāzē, tāpēc jo svarīgāka ir sinerģija starp iesaistītajām pusēm sekmīga Rail Baltica projekta īstenošanai – valsts un Rīgas pilsētas institūciju sadarbība, operatīva informācijas un viedokļu apmaiņai un kvalitatīvu lēmumu pieņemšana.  

Uzziņa:

Ilgtspējīgas attīstības konsultatīvā koordinācijas padome Rail Baltica projekta sniegto papildu iespēju realizēšanai Rīgā ir konsultatīva koleģiāla institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu starpresoru sadarbību sekmīgai Rail Baltica projekta sniegto iespēju izmantošanai saistītajās teritorijās Rīgā (Ministru kabineta noteikumi Nr. 663, 2017. gadā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI