DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Juris Pūce pārrunā nozares aktualitātes ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) šodien tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem (SVF), lai pārrunātu aktualitātes par administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas gaitu, kā arī izaicinājumiem vides aizsardzībā un fiskālās ekonomikas jomā.

Šogad SVF delegācija padziļināti interesējās par administratīvi teritoriālās reformas (ATR) virzību un vides jautājumiem. SVF pārstāvji atzinīgi novērtēja ministrijas virzītās pašvaldību reformas mērogu un interesējās par reformas ietekmi uz pašvaldību pārvaldības efektivitātes celšanu, kā arī pašvaldību finanšu caurskatāmības jomu. Ministrs J. Pūce iepazīstināja ar reformas līdzšinējo virzību, norādot, ka tā norisinās atbilstoši Saeimas uzdevumam un ir viena no valdības prioritātēm. Kā vienu no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai stiprinātu pašvaldību pārvaldību un autonomiju, ministrs minēja viendabīgāku administratīvi teritoriālo iedalījumu ar izmēros salīdzināmām pašvaldībām, kam ir līdzvērtīgāka kapacitāte savu funkciju īstenošanai. Tāpat ministrs norādīja, ka, apvienojot pašvaldības, būs iespēja optimizēt pašvaldību iestāžu darbību efektīvākai publisko līdzekļu izmantošanai, tādējādi veidojot profesionālākas un veiktspējīgākas administratīvās struktūras. Ministrs informēja arī par citām aktualitātēm, kas saistītas ar pašvaldību pārvaldības jautājumiem, piemēram, ministrijas virzīto iniciatīvu iedzīvotāju līdzdalības veicināšanai un reformām, kas stiprinās reģionālo attīstību un veicinās jaunu darba vietu radīšanu Latvijas reģionos.

Attiecībā uz vides politikas jautājumiem ministrs informēja SVF par Latvijas plāniem virzībā uz klimatneitralitāti un ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu "Latvijas stratēģija klimatneitralitātes sasniegšanai līdz 2050.gadam", ko nākamnedēļ plāno skatīt Ministru kabinetā. J.Pūce iezīmēja arī ministrijas plānu par atkritumu apsaimniekošanas jomas pilnveidei būtiskiem pasākumiem, īpaši vēršot uzmanību uz tādu atkritumu veidu kā bioloģiski noārdāmo atkritumu, riepu un tekstilatkritumu savākšanu un pārstrādi. Tāpat ministrs arī informēja par jau paveiktajiem pasākumiem, lai stiprinātu Valsts vides dienesta kapacitāti.

SVF delegācijas vizītes mērķis ir izvērtēt Latvijas tautsaimniecības attīstību un riskus, novērtēt finanšu sektora stabilitāti, fiskālo politiku un, balstoties uz sniegto informāciju, izstrādāt rekomendācijas. SVF veido ikgadējo ziņojumu par Latviju, kuru izmanto arī citas starptautiskās organizācijas, kā Eiropas Komisija, OECD, starptautiskās kredītreitinga aģentūras u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI