DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

D. Beitnere-Le Galla: aktīvi jāiestājas par mūsu pilsoņu tiesību aizstāvību ārvalstīs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Pēdējo nedēļu laikā sabiedrībā izskanējušās asās diskusijas par Latvijas pilsoņu tiesību aizstāvēšanu izgaismo iesaistīto valsts institūciju savstarpējās izpratnes un sadarbības trūkumu. Mums ir daudz deklaratīvu paziņojumu par cilvēku svarīgumu, bet mums trūkst drosmes izkāpt no normatīvā rāmja, cilvēkam nokļūstot likumos nefiksētajās zonās,” ceturtdien, 23.janvārī, ikgadējo parlamenta ārpolitikas debašu laikā sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra nepieciešamību stiprināt ārvalstīs mītošo tautiešu vēlmi atgriezties uz dzīvi Latvijā un norādīja, ka tam būtiska arī vienota institūciju izpratne un darbība, ieviešot dzīvē Diasporas likumu.

“Nākamais gads Eiropā būs sarežģīts – Eiropas Savienība piedzīvos pirmo tās dalībvalsts izstāšanos, un tam neizbēgami būs ietekme arī uz mūsu dienaskārtību. Mēs iestāsimies par Latvijas un visas Eiropas Savienības interesēm, vienlaikus saglabājot labas attiecības ar Apvienoto Karalisti,” sacīja D.Beitnere-Le Galla, aicinot Latvijas institūcijas pilnveidot savu darbu, lai labāk aizstāvētu tur dzīvojošo tautiešu intereses.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja stingri aizstāvēt Latvijas pozīciju jautājumā par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, kā arī mudināja dinamiski iekļauties “zaļajā” kursā, lai īstenotu Eiropas Savienības klimata mērķus. Kā uzsvēra D.Beitnere-Le Galla, tas pavērtu jaunas iespējas arī mūsu zinātniekiem un uzņēmējiem.

Runājot par drošības izaicinājumiem, Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Kanādas, kā arī Albānijas, Čehijas, Itālijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas sabiedrotajiem par dalību NATO kaujas grupā Latvijā.  Mums vienmēr blakus ir sabiedroto valstis, kas uzticējušās Latvijai, sacīja D.Beitnere-Le Galla. NATO samitā Londonā pieņemtie lēmumi un ASV Kongresa apņemšanās par militārās klātbūtnes Latvijā nostiprināšanu vairo mūsu drošības izjūtu un vēlreiz pierāda, ka mūsu transatlantiskās saites kļūst arvien ciešākas.

Kā veiksmīgu piemēru vienotai starptautiskajai sadarbībai Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla arī Rīgā bāzēto NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru. D.Beitnere-Le Galla akcentēja, ka mēs dzīvojam hibrīdkara apstākļos, kur arī rietumvalstīm ir nepieciešama koordinēta, sistemātiska un ilgtermiņa pieeja cīņai ar dezinformāciju.

Īpaši būtiski tas ir arī šogad, kad aprit 75 gadi, kopš Otrā pasaules kara beigām. Saeima 16.janvārī pieņēma lēmumu par Latvijas okupācijas 80.gadskārtu un nosodīja Otrā pasaules kara vēstures sagrozīšanu, un lēmumā Latvijas parlaments noraida Krievijas Federācijas amatpersonu mēģinājumus noliegt vēstures faktus par Otrā pasaules kara cēloņiem, tā norisi un noslēgumu, atgādināja D.Beitnere-Le Galla.

Pievēršoties jautājumiem par ekonomiku, Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda pārliecību, ka pēc finanšu sektora kapitālā remonta mēs spēsim attīstīties arvien lielākiem soļiem un iemantosim lielāku ārvalstu investoru uzticību. Tāpat D.Beitnere-Le Galla norādīja, ka līdzšinējā Latvijas diplomātisko pārstāvniecību tīkla paplašināšana ir bijusi pamatota un nesusi gaidītos augļus, sniedzot ieguldījumu valsts ekonomikā.

Ārpolitikas debatēs Saeimas priekšsēdētājas biedre arī pateicās par sadarbību diplomātiskajam un konsulārajam dienestam, Ārlietu ministrijai, tās daudzajām valsts pārstāvniecībām ārvalstīs, kas sniedz atbalstu parlamentārajai diplomātijai, kā arī ikvienam, kurš īsteno pilsonisko diplomātiju un vairo Latvijas labo slavu pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI